Περιφέρεια

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη με Δήμαρχο Πολυγύρου για την ακαρπία στις καλλιέργειες ελιάς.

Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο, είναι το για ακόμη μια χρονιά εμφανιζόμενο πρόβλημα της ακαρπίας στις καλλιέργειες της ελιάς για την αντιμετώπιση του οποίου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής το αναγκαίο δημοσιονομικό και νομοθετικό πλαίσιο, ώστε ν αποζημιώνονται οι αγρότες μας.
Για τον παραπάνω λόγο συναντηθήκαμε με την Αντιπερειφερειάρχη Χαλκιδικής κ Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία με τις ειδικές επιστημονικές της γνώσεις δρομολόγησε ήδη ορισμένες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος. Συζητήσαμε διεξοδικά το όλο θέμα και από νομικής πλευράς και συμφωνήσαμε ν αναληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες), ώστε να υπάρξει επιτέλους η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και ο αναγκαίος μόνιμος χρηματοδοτικός μηχανισμός, έτσι ώστε να καταβάλλονται άμεσα οι απαραίτητες αποζημιώσεις. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε σχέση με το εν λόγω ζήτημα, γεγονός που θ αποτελέσει το εφαλτήριο για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τα όργανα των αγροτών μας, προκειμένου να δοθεί μια μόνιμη και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.
Συνεχίζουμε..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.