Περιφέρεια

Μικρές ειδήσεις…

Δήμος Πολυγύρου 
Δημοπρατήθηκε στον Δήμο Πολυγύρου τι έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας παραλιακής δημοτικής οδού οικισμού Γερακινής Δήμου Πολυγύρου», με προϋπολογισμό 1.612.302,42 €. Πλέον είναι θέμα χρόνου η ανάδειξη και εγκατάσταση του εργολάβου που θα ξεκινήσει αυτό το σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου και θα λύσει σημαντικά ζητήματα καθώς και θα ομορφύνει την περιοχή. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
 
Φράγμα Χαβρία 
Επιτέλους αυτό το εμβληματικό έργο για την Χαλκιδική μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης. Μετά τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις που έχουν ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα, το επόμενο βήμα έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και την Γενική Γραμματεία Υποδομών – Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών – Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, με τον διαγωνισμό για την «ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΧΑΒΡΙΑ».  Η εκπόνηση μελέτης είναι το πρώτο και καίριο βήμα  ενός πλήρους και σύγχρονου εγγειοβελτιωτικού έργου, για την αξιοποίηση των γεωργικών εκτάσεων της Ορμύλιας στη νότια Χαλκιδική σε καθαρή έκταση 24.000 στρεμμάτων και ακαθάριστη αρδεύσιμη έκταση 26.600 στρ. περίπου. Το εγγειοβελτιωτικό έργο περιλαμβάνει, αρδευτικό, αποχετευτικό – αποστραγγιστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Επιπλέον με τα προτεινόμενα και τα υφιστάμενα έργα θα εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των κατάντη του φράγματος Χαβρία περιοχών. Το μεγαλύτερο μέρος του αναγκαίου νερού για την άρδευση της πεδιάδας Ορμύλιας με τα προς μελέτη δίκτυα, προβλέπεται να εξασφαλισθεί από τον ταμιευτήρα του προς κατασκευή φράγματος Χαβρία, το δε υπόλοιπο νερό θα εξασφαλίζεται από τη λειτουργία ορισμένων υφισταμένων γεωτρήσεων.  Η εκτιμώμενη αξία θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την μελέτη.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Θέμα χρόνου η Ορμύλια να αποκτήσει Περιφερειακό Ιατρείο 
Άλλη μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιείται. Πρόκειται για την δημιουργία ενός νέου περιφερειακού ιατρείου στην Δημοτική Κοινότητα της Ορμύλιας του Δήμου Πολυγύρου. Ήδη η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, προκήρυξε  μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Ορμύλιας, περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Πολυγύρου, αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Αναμένεται ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα λειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο ώστε να εξυπηρετήσει ευπαθείς ομάδες καθώς και ηλικιωμένους που δεν θα μπορούν να μετακινηθούν. Η υγεία στην Χαλκιδική αλλάζει με την δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.