22 Φεβρουαρίου, 2024
Top News Χαλκιδική

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ…

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

,

Υπογραφές με χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο

 

 

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν  από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνονται στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, όλοι σηκώνουν μανίκια. Έτσι σε πρώτο πλάνο πρέπει να μπει το σημαντικό έργο του φράγματος Χαβρία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα από την Χαλκιδική δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του όπως και των οδικών αξόνων της περιοχής, ενώ αναμένεται επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της ελιάς που έχει υποστεί ολική καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πρώτα ταξίδια του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη θα είναι στην Χαλκιδική ενώ την περιοχή αναμένεται να επισκεφτεί και ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που θα έχει και την ανάλογη αρμοδιότητα Διονύσης Σταμενίτης. Τέλος δεν αποκλείεται να δούμε και τον διοικητή του ΕΛΓΑ και πρώην Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο να επισκέπτεται την περιοχή.

Δείτε στιγμιότυπα από την στιγμή της προσέλευσης των στελεχών του νέου κυβερνητικού σχήματος-


Θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των Υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Μάλιστα από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως βασικός γνώμονας για το σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις και όχι να τηρηθούν οι ισορροπίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.