Αγροτικά

Δεύτερη ευκαιρία για εκσυγχρονισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων

 

PROBATA TRONE ZOOTROFES

• Μια ακόμη ευκαιρία έχουν γεωργοί και μελισσοκόμοι να εξασφαλίσουν χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να βελτιώσουν τις υποδομές τους. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε χθες αποφάσεις με τις οποίες παρατείνονται οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για Σχέδια Βελτίωσης και για Εξοπλισμό Μετακινήσεων των μελισσοσμηνών.

Συγκεκριμένα η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης, μπορεί να γίνεται μέχρι και τις 7 Ιουλίου και ώρα 13.00. Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες, αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει. Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων παρέχεται στήριξη για επενδύσεις ανέγερσης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού, αναδιάρθρωσης, μείωσης κόστους παραγωγής και δημιουργίας οικονομιών κλίμακας, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων καθώς και επενδύσεις αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για ιδία κατανάλωση.

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ, το οποίο κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας. Μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων πληρωμής θα κατανεμηθεί επιπλέον ποσό 50 εκ. ευρώ ως υπερδέσμευση.

Αντίστοιχα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Εξοπλισμός διευκόλυνσης μετακινήσεων» του μελισσοκομικού προγράμματος, παρατείνεται μέχρι 14 Ιουλίου. Δικαιούχοι της δράσης είναι ενεργοί μελισσοκόμοι με τουλάχιστον 20 κυψέλες, οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για αντικατάσταση κυψελών και για μεμονωμένες κινητές βάσεις κυψελών. Η μέγιστη καθαρή επιλέξιμη αξία των ειδών των οποίων η αγορά μπορεί να ενισχυθεί, καθορίζεται μέχρι του ποσού των 30 ευρώ για κάθε κυψέλη αντικατάστασης και μέχρι του ποσού των 9 ευρώ για κάθε μεμονωμένη κινητή βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.