22 Φεβρουαρίου, 2024
Χαλκιδική

Με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό…

deja vu για μια θέση στη Βουλή- Τα αυτογκόλ, οι ερασιτεχνισμοί και τα Κόμματα που πήραν το πράσινο φως…

Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι από τα 36 Κόμματα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στην Βουλή, που ζουν σε ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό για την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο… Την ώρα που τα κόμματα, τουλάχιστον τα μεγάλα, ξεκινούν τις καμπάνιες
τους διεκδικώντας τους ψηφοφόρους των αντιπάλων με στόχο να κυβερνήσουν τη χώρα,
κάποιοι  κινούνται με διαφορετικό τρόπο διεκδικώντας ψηφοφόρους εκ των έσω
για να καταλάβουν την πολυπόθητη θέση στη Βουλή. Τρεις βουλευτές
εκλέγει η Χαλκιδική  και ο ανταγωνισμός μεταξύ των προσώπων είναι μεγάλος, όμως
σε πολλές περιπτώσεις ο επικοινωνιακός ερασιτεχνισμός και ο αυτοσχεδιασμός που
εφαρμόζεται δημιουργεί θολό τοπίο για όλους σχεδόν και ανασφάλεια.

  Η μάχη, στις περισσότερες των περιπτώσεων εξαντλείται στην παρουσία τους σε κάθε λογής εκδηλώσεις και επισκέψεις σε χώρους εργασίας, αλλά και σε μίνι περιοδείες, με αποκορύφωμα κάποιες κεντρικές ομιλίες και αγωνιώδη τηλεφωνήματα συνεργατών για την συμμετοχή ψηφοφόρων σε αυτές, ώστε να «φανεί» στον κόσμο ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Προσπάθεια, γίνεται και από τα κοινωνικά δίκτυα, που όμως λόγω της ελλιπούς οργανωμένης εκλογικής καμπάνιας, είναι αμφίβολο αν μπορεί κάτι τέτοιο να επιτύχει το στόχο. Κάποιοι δε εκ των υποψηφίων δημιούργησαν προσωπικές ιστοσελίδες με ορισμένους από αυτούς λόγω απειρίας να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που όμως τις βλέπουν μόνοι τους, αφού στο χάος του διαδικτύου δεν προβάλλονται από τις μηχανές αναζήτησης και κυρίως στις ροές του google news. Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις κάποιων που επιχειρούν ένα βήμα παραπέρα αναζητώ ντας την τύχη τους και στους ετεροδημότες ανά την Ελλάδα, με σποραδικές εμφανίσεις σε κάποια αθηνοκεντρικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, κάποιοι εκ των υποψηφίων βουλευτών των μεγάλων κομμάτων προγραμματίζουν να εμφανιστούν και στα τοπικά    ή περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.
Τα Κόμματα
  36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι πήραν έγκριση από τον Άρειο Πάγο, για να συμμετέχουν στις εκλογές 2023. Συνολικά, είχαν καταθέσει συμμετοχή 50 κόμματα. Στις εκλογές θα συμμετέχουν οι παρακάτω: Κόμματα 1) ΣΥΡΙΖΑ 2) ΚΚΕ (μ-λ) 3) ΟΚΔΕ 4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 7) ΚΙΝΗΜΑ 21 8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ 9) ΝΙΚΗ 10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ 12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ 13) ΟΑΚΚΕ 14) Μ-Λ ΚΚΕ 15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 17) ΤΟΛΜΑ 18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ 20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ 21) ΚΟΤΕΣ 22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 23) SOCIAL 24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ 26) ΕΑΝ 27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Συνασπισμοί κομμάτων 1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α Μεμονωμένοι υποψήφιοι 1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ Εκτός εκλογών μένουν οι παρακάτω συνδυασμοί που κατά τον έλεγχο νομιμότητας για τη συμμετοχή των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές 2023, δεν καλύπτουν τα κριτήρια που υπάρχουν από το νόμο: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ. ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί. Ειδικά, για το κόμμα Κασιδιάρη, η αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρει «Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», του οποίου ο πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλωθείς και ως υποψήφιος βουλευτής, παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.