8 Ιουνίου, 2023
Top News Πολιτική & Οικονομία

Γρ. Τάσιος: «Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σταθερής εργασίας με καλές αποδοχές» 

Τι σηματοδοτεί η κοινή εμφάνιση Καραμανλή, Σαμαρά, Μητσοτάκη…

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ Ν.Δ.

• «Πίσω δεν γυρίζει με τίποτα η Ελλάδα», τόνισαν νυν και πρώην Πρωθυπουργοί

Παγιωμένη η διαφορά στις 6 μονάδες σύμφωνα με  δημοσκόπηση-

KARAMANLHS MHTSOTAKHS SAMARAS TASOYLAS 9 5 23

• Την «Ημέρα της Ευρώπης» γιόρτασε  η Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά από τη γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Ελλάδα, η οποία εντάχθηκε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια χάρη στη διορατικότητα και την αποφασιστικότητα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Η τότε απόφασή του είχε βρει αντίθετα τα κόμματα της Αριστεράς, όπως το ίδιο συμβαίνει και σήμερα – σε διαφορετικό βέβαια επίπεδο – με τα περισσότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης να τάσσονται κατά των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να προχωρήσει με σταθερά βήματα στο μέλλον. Κι αν μεν για τα κόμματα διαμαρτυρίας αυτό είναι λίγο – πολύ ένα από τα συνθήματα «επιβίωσης» προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τα κόμματα εξουσίας, προκαλεί έκπληξη η στάση που τηρούν σε πολλά ζητήματα κόμματα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη όμως και σε συμβολικό επίπεδο, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διοργάνωσε χθες μια ειδική εκδήλωση με προσκεκλημένους τους 26 πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε..

Κάτι περισσότερο από συμβολική ήταν η κοινή εμφάνιση και τοποθέτηση του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των προκατόχων του Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (μαζί με τους οποίους ήταν στην πρώτη σειρά των επισήμων και ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας), οι οποίοι έδωσαν καθαρό μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στη Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικράτηση στις εκλογές της 21ης  Μαΐου, ώστε να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο που παρά τις αντιξοότητες και τις διαδοχικές κρίσεις έχει να παρουσιάσει σε πολλούς τομείς η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κυβέρνηση.

Νυν και πρώην Πρωθυπουργοί, έδωσαν το στίγμα τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, θέτοντας στο περιθώριο σχόλια και εικασίες που καλλιεργούσαν οι της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να πλήξουν την πορεία της Ν.Δ. προς την εκλογική της νίκη.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή χάρη στην οποία η Ελλάδα το 1980 έγινε δεκτή στις ευρωπαϊκές κοινότητες, αλλά και στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό που «λίγο έλειψε να γκρεμίσει σε μερικές εβδομάδες όσα χτίζαμε επί δεκαετίες το 2015. Το σύνθημα «δεν ξεχνώ» είναι και εδώ», συνέχισε για να τονίσει σε άλλο σημείο πως η πολιτική της παράταξης ήταν, είναι και θα είναι πολιτική αρχών. Σημείωσε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

• Ο Κώστας Καραμανλής, που μίλησε πρώτος έστειλε το μήνυμα ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και καθαρό ορίζοντα τετραετίας».

«Με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές. Την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας» είπε με έμφαση.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Η επόμενη κυβέρνηση κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά της, ιδίως στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας των πολιτών και της απονομής Δικαιοσύνης».

• Ο Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό βρίσκονται μαζί «με βαρείς συμβολισμούς και για την παράταξη και για τη χώρα. Και οι τρεις με πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες αλλά και με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα». «Πίσω -τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του-   δεν γυρίζουμε. Με τίποτα! Μετά την 21η Μαΐου, θα πάμε μπροστά. Αλλά μπροστά σε μια Ευρώπη, που βρίσκει το βηματισμό της. Γιατί σήμερα παραπαίει. Και με μια Ελλάδα, που έχει σταθεί πλέον στα πόδια της, και χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πάρει, επί τέλους, και την επενδυτική βαθμίδα».

Παγιώνεται η διαφορά 

Η εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, επισκίασε την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο και συνέπεσε μάλιστα με μια ακόμη δημοσκόπηση, που δίνει καθαρό προβάδισμα 6,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με τη Ν.Δ. μετά την αναγωγή επί των εγκύρων να έχει 32,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 6%, το ΜέΡΑ25 4% και την Ελληνική Λύση 3%. Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 57% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στο ερώτημα ποιόν θέλουν για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Aπ’ όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι χθες η Νέα Δημοκρατία φέρεται να είναι πρώτη με διαφορά άνω των 4 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτή που θα λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης, αφού δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάρει ποσοστό αυτοδυναμίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις ο Κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να κάνει χρήση του χρόνου που του επιτρέπει ο νόμος για να εξετάσει τις δυνατότητες σχηματισμού Κυβέρνησης και θα παραδώσει άμεσα την εντολή, οπότε θα κληθεί στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βουβό το κλίμα» 

Οι εκλογές κατά γενική ομολογία γίνονται σε ένα «βουβό κλίμα» που κανένας δεν μπορεί να ξέρει ή να εκτιμήσει με ακρίβεια τι μπορεί να βγει από αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σταθερά κάτω από το 30%, ουσιαστικά κάνει έναν προεκλογικό αγώνα «ήττας», ωστόσο προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατόν τις διαρροές, στελέχη του εξακολουθούν να προπαγανδίζουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην «πρωτιά» αμφισβητώντας την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων ακόμη και με κωμικές δικαιολογίες.

Πέραν της αδυναμίας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, μεγάλη ζημιά στο να προσελκύσει νέους έχει υποστεί από το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη και τα σχέδιά του για νέο νόμισμα «Δήμητρα», αλλά και τις ιδέες της ομάδας Τσακαλώτου για… τοπικά νομίσματα, που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, που ούτε σαν όνειρο δεν θέλουν να ξαναζήσουν την κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ με τις ουρές στα ΑΤΜ.

 Κοντά στην αυτοδυναμία

Η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις μετρήσεις που έχει στα χέρια της θεωρεί απολύτως βέβαιο ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ το 30% και μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει το 34% ώστε να διεκδικήσει στις δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία που δίνει ένα 37,5% με 38%.

Αν την Κυριακή των εκλογών ο Κ. Μητσοτάκης λάβει ποσοστό πάνω από 33% – 34% θα έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι στις δεύτερες κάλπες μπορεί να φτάσει στην αυτοδυναμία ή να διεκδικήσει συνεργασίες με καλύτερους όρους.

Η αύξηση του ποσοστού στα επίπεδα άνω του 34% είναι μια από τις βασικές στοχεύσεις του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό και έχει επικεντρώσει την προεκλογική του εκστρατεία πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων και σε περιοχές με λιγότερο αριθμό ψηφοφόρων, που όμως μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Μια από τις περιοχές είναι και η Ήπειρος στην οποία η Νέα Δημοκρατία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι πρώτη σε αριθμό βουλευτών που θα εκλέξει, όμως εκείνο που ενδιαφέρει τον Πρωθυπουργό είναι και η αύξηση του ποσοστού σε ψήφους.

Όπως τόνισε μάλιστα και στις τρεις ομιλίες – χαιρετισμούς δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος γιατί οι επιπτώσεις για τη χώρα -εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης- θα είναι ανυπολόγιστες.

Ο Γρ. Τάσιος

Το Παλαιοχώρι και τη Μεγάλη Παναγία του Δήμου Αριστοτέλη επισκέφτηκε  ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, συνεχίζοντας τις περιοδείες  του στο Νομό. Συνομίλησε με συμπολίτες του που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το αύριο, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, έργο που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας. «Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την περιβαλλοντική προστασία με τήρηση όλων των αντίστοιχων όρων της σύμβασης και τη συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων του Νομού μας, με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών εταίρων, φορέων και εργαζομένων, αλλά και να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας με εξειδικευμένο προσωπικό από τον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε: 

 

«Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τους νέους στην περιφερειακή μας ενότητα, να δημιουργήσουμε για αυτούς ευκαιρίες ώστε να βρουν σταθερή εργασία με καλές αποδοχές και να ενισχύσουμε το εισόδημά τους.  Προϋπόθεση για να υπάρξει ευημερία ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Χαλκιδικής, είναι να διατηρήσουμε στο τιμόνι της χώρας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και βάζουν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας στην πρώτη γραμμή. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες και θα καθορίσουν το μέλλον της Χαλκιδικής μας» τόνισε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.