8 Ιουνίου, 2023
Top News Τουρισμός

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΣΕΤΕ: Παρών και ο Γρ. Τάσιος 

«Κοινή αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, είναι η συνολική αναβάθμιση του προϊόντος μας. Να δαπανούν περισσότερα χρήματα οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται στην πατρίδα μας, να μετράμε την επιτυχία της τουριστικής περιόδου όχι μόνο με τον αριθμό των αφίξεων, αλλά κυρίως με το εισόδημα, το οποίο οι επισκέπτες αυτοί αφήνουν τελικά στην χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αντικείμενο την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτής, εξετάστηκαν τα στοιχεία για τους πρώτους μήνες του 2023 και οι στόχοι για ολόκληρο το έτος.
Τονίστηκε ότι τα έσοδα της περσινής περιόδου ξεπέρασαν τα προϋπολογισθέντα κατά 2,6 δισ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν εισπράξεις – ρεκόρ από τις τρεις κυριότερες αγορές: το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Όπως επισημάνθηκε, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας είναι αυξημένη κατά 64,4% σε σύγκριση με τους πρώτους δύο μήνες του 2022 και κατά 2,5% έναντι του 2019, του τελευταίου έτους προ πανδημίας κατά το οποίο καταγράφηκε ιστορικό υψηλό στον τουρισμό.
Αναφέρθηκε ότι σημειώνεται διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αεροπορικές συνδέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο άνοιγμα της Κίνας, μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο ήταν αυξημένες κατά 71,9% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2022, με σημαντική άνοδο στα έσοδα τόσο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο και από χώρες πέραν των 26 εταίρων. Παρών και ο Α Αντιπρόεδρος της ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας Γρηγόρης Τάσιος ο οποίος και ιδιαίτερη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία στην Χαλκιδική. Ο κος Τάσιος δήλωσε τα ακόλουθα:
Συνάντηση εργασίας του ΣΕΤΕ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν. Έχοντας τη μεγάλη ευθύνη αλλά και την τιμή να εκπροσωπώ σε πανελλαδικό επίπεδο τον ξενοδοχειακό κλάδο, νιώθω πραγματικά περήφανος για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Όμως, ο τουρισμός μπορεί περισσότερα. Αρκεί να κινηθούμε με αποφασιστικότητα. Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά! Με οφέλη για την περιφερειακή ανάπτυξη, τις τοπικές κοινωνίες μας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους μας και το φυσικό περιβάλλον μας.
👉 Γι’ αυτές τις νέες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, δεσμεύομαι να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις, εκπροσωπώντας στο εθνικό κοινοβούλιο τη Χαλκιδική μας, για την οποία ήρθε η ώρα να κερδίσει αυτό που της αναλογεί, για την τεράστια συνεισφορά της στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ηγετική δύναμη του παγκόσμιου τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.