6 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Κοινωνία

Σύγκριση και όχι σύγκρουση ζητά ο Γρ. Τάσιος στις περιοδείες του!!!

«Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;», το δίλημμα που θέτει για τις εκλογές

 

• Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ήδη οι «μηχανές» των κομμάτων, αλλά και των υποψηφίων βουλευτών, δουλεύουν σε «φουλ» ρυθμούς. 

Η απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε βουλευτικές εκλογές, καθιστά εκ των προτέρων πολύ δύσκολο το σχηματισμό κυβέρνησης και όλα τα κόμματα σχεδιάζουν τον προεκλογικό τους αγώνα και με το ορατό ενδεχόμενο για επαναληπτικές εκλογές.

Ημέρα με την ημέρα το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, αν και το τελευταίο τριήμερο η υπόθεση της καταγγελίας για ξυλοδαρμό και βιασμό στελέχους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, από τον ευρωβουλευτή (προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα) Αλέξη Γεωργούλη έχει σκιάσει την πολιτική επικαιρότητα και ταυτόχρονα τις- ούτως ή άλλως διαταραγμένες- σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ρυθμό του προεκλογικού αγώνα και της αντιπαράθεσης αναμφισβήτητα δίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εστιάζει κατά κύριο λόγο στο κυβερνητικό έργο, αλλά και στη μοναδική πρόταση που έχει τεθεί στο «προεκλογικό τραπέζι» για τη μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους, επιζητώντας τη σύγκριση της Κυβέρνησής του με αυτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ με τους 5-6  συνεργαζόμενους βουλευτές που είχαν εγκαταλείψει τα κόμματά τους.

Σύγκριση αντί σύγκρουσης

Στα τοπικά όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές από τα Κόμματα έχουν επιδοθεί σε περιοδείες. Πιο ενεργός φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής καθώς και πρόεδρος του Παννελήνιου οργάνου Γρηγόρης Τάσιος που είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος πραγματοποιεί επισκέψεις σε κάθε γωνία του τόπου ενώ το μήνυμα το οποίο στέλνει με τις επαφές που έγινε κάνει με τους πολίτες, είναι να τον εμπιστευτούν τόσο αυτόν όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί οι δεσμεύσεις έχουν τηρηθεί σε βασικά σημεία αλλά και γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που έχει σχέδιο για πως  θα αλλάξει την πατρίδα μας. Παράλληλα ανέδειξε για άλλη μια φορά τις αοριστολογίες και την κινδυνολογία του Αλέξη Τσίπρα. Η ατάκα που χρησιμοποιεί πάντα είναι«Προτιμώ τη σύγκριση από τη σύγκρουση», θέτοντας εκ νέου το δίλημμα των εκλογών με τη  φράση «βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε κυβερνήτη που οδηγεί στις φουρτούνες, ή μπουλούκια που ναυαγούν στις δυσκολίες; Θέλουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;». Σε αυτό το δίλλημα βέβαια μπαίνει και η προσωπική επιλογή των πολιτών, δηλαδή στην νέα Κυβερνητική περίοδο, ο Γρηγόρης Τάσιος είναι εκλεγεί Βουλευτής γιατί είναι αυτός που κατέχει καλύτερα τα ζητήματα του τόπου ενώ μπορεί να σταθεί επάξια στην Αθήνα και να διεκδικήσει πόρους για τον τόπο μας. Ο Γρηγόρης Τάσιος με τις περιοδείες που κάνει, όχι μόνο τώρα αλλά και πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, ζητά από τους  να συγκρίνουν τη 4ετία της ΝΔ, με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίνει την ελπίδα της επόμενης μέρας αλλά και της προοπτικής, καθώς η Ελλάδα δεν δείχνει την εικόνα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της μιζέριας και της καταστροφής… Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Χαλκιδική να γυρίσει σελίδα με τον Γρηγόρη Τάσιο… Ιδιαίτερη μνεία για τον δραστήριο υποψήφιο, γίνεται στα ζητήματα της οικονομίας και επενδυτικής βαθμίδας της Χωράς που βελτιώνεται και έτσι οι επιχειρήσεις μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, αλλά και για τα νοικοκυριά όπου ανοίγει ο δρόμος για να δανείζονται πιο φθηνά. Άλλωστε λόγω των θέσεων που κατέχει στα κέντρο αποφάσεων, ο κος Τάσιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση  ο τόπος για να πάει μπροστά. Τέλος ο κος Τάσιος τονίζει στις περιοδείες του ότι θα έχουμε βελτίωση των  μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι εφικτός στόχος για την επόμενη 4ετία, η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό 25%».

Εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας

Η Νέα Δημοκρατία, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις διαπιστώνουν, ξεκινά την επίσημη προεκλογική περίοδο, έχοντας απόσταση ασφαλείας 4 με 6 μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ και με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπέρ της. Όμως εκείνο που επισημαίνουν όλοι, πολιτικοί και δημοσκόποι, είναι ότι το ποσοστό της 21ης Μαΐου θα πρέπει να είναι τέτοιο που αν δεν της δώσει έστω και αναιμική αυτοδυναμία, να αποτελεί «εφαλτήριο» για τις επαναληπτικές εκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα στελέχη της στον προεκλογικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει ζητούν να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος, που μπορεί να οδηγήσει σε απροσδιόριστες πολιτικές εξελίξεις.  Πλέον όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων στην Χαλκιδική, έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους  με επισκέψεις, ομιλίες, συναντήσεις, συνεντεύξεις ). Με δεδομένη την απλή αναλογική, στη «μάχη» διεκδίκησης έδρας στην Χαλκιδική, εκτός από τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι βέβαιο ότι θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα σε ψήφους, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί την τρίτη προνομιούχο θέση για την εκλογή των τριών Βουλευτών στην Χαλκιδική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.