Κοινωνία

Πολιτικός… πυρετός

Το θέμα των φαρμάκων είναι σοβαρό. Υπάρχουν ευθύνες ασφαλώς στον τρόπο που το χειρίστηκε το υπουργείο υγείας, καθώς έχει καλλιεργηθεί βάσιμα η αίσθηση ότι «αιφνιδιάστηκε» και δεν πήρε εγκαίρως μέτρα, νομίζοντας ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό. Όμως από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου το ρεπορτάζ κατέγραψε τις ελλείψεις και τις διαμαρτυρίες φαρμακοποιών και ασθενών. Τώρα που το πρόβλημα φούντωσε όλοι έχουν βγει… στο «μεϊντάνι». Η αντιπολίτευση μάλιστα δίνει τα ρέστα της. Είναι σίγουρο ότι αφού βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο για κάθε ανάλογο θέμα, οι τόνο θα ανεβαίνουν. Πολιτικός… πυρετός.

Βιαστικά

Επαγγελματίες οδηγοί ταξί σημειώνουν ότι η δράση «πράσινα ταξί» μάλλον βγαίνει βιαστικά και… ανάποδα. Καλούνται, όπως επισημαίνουν να ανανεώσουν τα επαγγελματικά οχήματά τους χωρίς να έχουν πού να τα φορτίσουν.

Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Θα πρέπει όπως λένε οι επαγγελματίες πρώτα να γίνει το δίκτυο φόρτισης και στη συνέχεια η προμήθεια των οχημάτων.

Ολίγων εβδομάδων

Με την απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί στις ερχόμενες εκλογές, το πρώτο κόμμα θα χρειαστεί περίπου 46% για να πετύχει αυτοδυναμία. Με τον νεότερο εκλογικό νόμο, που προβλέπει πρόσθετες έδρες (κλιμακωτό «bonus») για τον νικητή, η αυτοδυναμία χρειάζεται 38% στην περίπτωση που το άθροισμα των ποσοστών των εκτός Βουλής κομμάτων, δηλαδή των κομμάτων που δεν θα πιάσουν το όριο του 3%, είναι 8,5%. Βέβαια για λόγους στρατηγικής όλοι μιλούν για την πρώτη Κυριακή, όμως, γνωρίζουν ότι φαντάζει ακατόρθωτη η αυτοδυναμία. Ειδικά τα μικρά κόμματα δεν θέλουν καν να σκέφτονται τον δεύτερο γύρο, αφού γνωρίζουν ότι η πόλωση θα είναι τέτοια που ενδεχομένως ορισμένοι να είναι βουλευτές ολίγων εβδομάδων…

Η στρατηγική της ΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέληξε στο πρόγραμμα δράσης του για το επόμενο διάστημα, στη βάση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και με ορίζοντα την επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών, αφού συζήτησε για την τελική ευθεία προς το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ που θα γίνει 10-12 Φλεβάρη 2023, με στόχο την επιτυχία του, και ενέκρινε τον βασικό κορμό των υποψηφίων του Κόμματος στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κι επεξεργάστηκε βασικά ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο του πολιτικού ανοίγματος μπροστά στις εκλογικές μάχες. Tα ονόματα των υποψηφίων του βουλευτικού ψηφοδελτίου στη Πέλλα θα ανακοινωθούν μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές επίσημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.