3 Οκτωβρίου, 2023
Top News Χαλκιδική

Tίτλοι τέλους για τον Βουλευτή Γ. Βαγιωνά

Μύρισε εκλογές και στην Χαλκιδική

Η αποστροφή του Πρωθυπουργού αναζωπυρώνει τα σενάρια στην περιοχή μας

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει αλλά τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο Λονδίνο.

Από το στολισμένο Λονδίνο όπου βρέθηκε , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε ομιλία του στους Ελληνες της διασποράς, έκανε ένα σαφές κάλεσμα: Να μην αγνοήσουν να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται, οι οποίες θα είναι διπλές, μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα (apodimoi.gov.gr) για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

“Θέλω να σας ζητήσω να είστε παρόντες σε αυτή τη μάχη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, κάθε ψήφος μετράει”, είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι διπλή και ότι δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.

Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν απο την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώνει η Morgan Stanley, βρέθηκε με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας καθαρά ότι βρίσκεται στον δρόμο προς τις εκλογές. Και πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, για να έχει η χώρα σταθερό τιμόνι και να παίρνει γρήγορα αποφάσεις, όπως είπε.

Αν και επανέλαβε ότι δεν έχει πάρει την απόφαση του για το πότε θα προκηρύξει την εκλογική αναμέτρηση, εντούτοις όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση του. Εξάλλου, άτυπα, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η προεκλογική αυλαία έχει ανοίξει και όλα τα κομματικά επιτελεία είναι ήδη σε προεκλογική ετοιμότητα.

“Μείναμε συνεπείς, παρά τις κρίσεις”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ένα καθαρό κυβερνητικό χρόνο λίγων μηνών, αφού λίγο μετά τις εκλογές του 2019, η χώρα συνάντησε αλλεπάλληλες κρίσεις, που χρειάστηκαν άμεση διαχείριση. “Καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσα όσα εμείς”, είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση έμεινε σταθερή σε όσα είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει.

“Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των εκλογών και έθεσε ξανά τα εκλογικά διλήμματα. “Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω;”, υπογράμμισε.

“Όχι” στη χαλαρή ψήφο

Ο πρωθυπουργός είπε με νόημα ότι κάθε ψήφος σε αυτή την αναμέτρηση είναι σημαντική, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της διπλής κάλπης, την οποία ο ίδιος ονοματίζει εθνική, για να της προσδώσει την εξαιρετική σημασία που έχει.

“Ξέρετε ότι θα έχουμε μπροστά μας, μάλλον, μία διπλή κάλπη. Και η πρώτη κάλπη -εγώ δεν θέλω να μιλώ για δύο κάλπες, θέλω να μιλάω για μία εθνική εκλογή- θα μας δώσει τη δυνατότητα να χτίσουμε εκείνο το επίπεδο στήριξης για να πάμε στη δεύτερη κάλπη να πετύχουμε την αυτοδυναμία. Και τη χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία, επειδή ακριβώς η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το ξανακάνουμε και στις επόμενες εκλογές”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μύρισε εκλογές

Φυσικά η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι μυρίζει εκλογές, έχει αναζωπυρώσει τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Όπου κάλπη βέβαια και ψηφοδέλτια. Ο Παγχαλκαδικός σύλλογος την Κυριακή τίμησε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βαγιωνά για την πορεία του στην Χαλκιδική. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί και κάτι σαν αποχαιρετισμό του από την πολιτική, μιας και ο ίδιος δεν θα κατέλθει υποψήφιος στην Χαλκιδική εκ νέου. Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας η μόνη σταθερή του ψηφοδελτίου φαίνεται να είναι η κα Ζαφειρούλα Μυλωνά η οποία έχει προταθεί από τον κο Βαγιωνά. Ισχυρό προβάδισμα έχει ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος ο οποίος κατά τα φαινόμενα όπως και το 2019 θα δώσει τη μάχη του σταυρού. Υποψήφιος θέλει να είναι και ο πρώην Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος που εκλέχτηκε το 2012 και συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του 2015 και του 2019. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος επιθυμεί να είναι υποψήφιος αλλά θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με το αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τους αντιπεριφερειάρχες. Ο Γιώργος Τσιουπλάκης επιθυμεί να είναι υποψήφιος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχουν και συγγένια καθώς είναι πνευματικό τέκνο του πρώην Πρωθυπουργου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τέλος μένει μια γυναικεία θέση ανοιχτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ η Κυριακή Μάλαμα θα είναι και πάλι υποψήφια όπως και η Κατερίνα Ιγλέζη πρώην Βουλευτής. Όλοι περιμένουν να δουν νέα πρόσωπα και ανανέωση.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή μόνο ο Απόστολος Πάνας έχει σίγουρη θέση. Ο πρώην Υπουργός Χρήστος Πάχτας επανεμφανίστηκε τελευταία σε πολλές εκδηλώσεις για την Χαλκιδική και σηκώνει το χερι για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Ο ιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός θέλει και αυτός να είναι υποψήφιος. Τέλος αναμένεται να δούμε και δυο νέες γυναικείες υποψηφιότητες…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.