18 Απριλίου, 2024
Άρθρα

Τα λιμνάζοντα ύδατα της Κασσάνδρας ταράχτηκαν…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Μια υποψηφιότητα τελικά μπορεί να αλλάξει πολλά. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Βασίλης Στακινός με επίσημη και αποκλειστική του ανακοίνωση στην καθημερινή εφημερίδα Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, δημοσίευσε την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Κασσάνδρας. Θεμικό ο καθείς να είναι υποψήφιος. Μάλιστα αποτελεί δικαίωμα του. Αλλά το γεγονός ότι ήταν ο στυλοβάτης της σημερινής δημοτικής αρχής σε συνάρτηση με το ότι είναι αυτός που κρατά όρθια όσο μπορεί, την σημερινή δημοτική αρχή, δείχνει ότι τα πράγματα μάλλον είναι σοβαρά.

Ο ίδιος βέβαια ως όφειλε παραιτήθηκε από την θέση του αντιδημάρχου. Αυτή η τρικυμία σαφώς και τάραξε για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα της Κασσάνδρας και το τσουνάμι δεν αποκλείεται να έρθει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την Δημοτική αρχή. Είναι γεγονός ότι μια απίστευτη εσωστρέφεια, που έχει να κάνει με την γνωστή, διαχρονική, “άσκηση της εξουσίας” φουντώνει στην δημοτική αρχή Κασσάνδρας. Το κλίμα δεν είναι απλά κακό, αλλά “πολεμικό”.

Τώρα είναι η ώρα που η Δήμαρχος και επικεφαλής συνδυασμού πρέπει και οφείλει να λάβει άμεσα αποφάσεις. Ή θα αφήσει τις έριδες και τις διαμάχες να γίνουν ανεξέλεγκτες, ή θα πρέπει να κόψει άμεσα αυτόν τον “γόρδιο δεσμό”. Τους πολίτες ποσώς τους αφορούν τα “εσωπαραταξιακά” μιας δημοτικής αρχής (σ.σ το ίδιο συνέβη  πολλάκις και στο παρελθόν από την εμπειρία που έχουμε στα κοινά εδώ και αρκετές δεκαετίες). Έργο ζητούν σε ένα δήμο που η οριστική απογραφή του 2021, η οποία θα ανακοινωθεί τέλος της χρονιάς, θα χτυπήσει πελώριες “καμπάνες” για άρχοντες και αρχόμενους.

Από εκεί και πέρα βέβαια η δυναμική της υποψηφιότητας Στακινού είναι ενδιαφέρουσα από την στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ανθρωπογεωργραφία της περιοχής ενώ έχει τεράστια εμπειρία καθώς εκλέγεται από το 2006 συνεχώς δημοτικός σύμβουλος και κατέχει θέσεις εξουσίας. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις οι οποίες δεν γράφονται από βήματα πίσω αλλά μόνο από εμπρός. Η εκλογική μάχη στον Δήμο Κασσάνδρας είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα. Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οι αντίπαλοι είναι στα άλλα στρατόπεδα αλλά οι εχθροί εντός τοίχων… Και ο νοών νοήτε!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.