3 Οκτωβρίου, 2023
Περιφέρεια

Σε θέση μάχης για την Black Friday και η Χαλκιδική 

Σε θέση μάχης για την Black Friday βρίσκεται η εμπορική αγορά στην Χαλκιδική. Ηδη μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει την επικοινωνιακή πολιτική τους με δελεαστικές προσφορές στα προϊόντα τους, ποντάροντας στην προσέλκυση καταναλωτών που θα τηρήσουν το ξενόφερτο έθιμο… παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Η Black Friday έχει οριστεί για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και μολονότι η τοπική αγορά δεν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνεται η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια, αναμένεται να συμπαρασυρθεί από τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων.

«Η Black Friday δεν είναι θεσμοθετημένη ημέρα προσφορών. Είναι μία προωθητική ενέργεια που κάνει η ίδια η αγορά. Πρόκειται για ένα ξενόφερτο έθιμο και δεν συμφωνούμε ως εμπορικός κόσμος με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, η Balck Friday είναι μόνο μία ημέρα και αφορά μόνο σε στοκ προϊόντα, στα οποία γίνονται υψηλές προσφορές 80% – 90%. Αυτή είναι η λογική. Στην Ελλάδα, ο θεσμός έχει ξεχειλώσει. Εφθασε να διαρκεί μία εβδομάδα και να αφορά σε γενικούς κωδικούς. Όμως αυτή η προωθητική ενέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια επιχειρήσεων για να ξεστοκάρουν, αν γινόταν όπως στο εξωτερικό», αναφέρουν επιχειρηματίες της Χαλκιδικής.

Παρά τις ενστάσεις των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, φαίνεται ότι τελικώς ότι θα συμμετέχουν λόγω ανταγωνισμού. «Ηδη οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει την επικοινωνιακή πολιτική τους», σημειώνει επιχειρηματίας από τον Πολύγυρο, προτρέποντας τους καταναλωτές «να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν και επάρκεια προϊόντων και χαμηλές τιμές όλο τον χρόνο». «Δεν χρειάζεται να περιμένουν την Black Friday», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η Black Friday αναμένεται να προσελκύσει κόσμο στην εμπορική αγορά έστω και για μία βόλτα, γιατί από φέτος καταργήθηκαν με Νόμο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Πρόκειται για δεκαήμερο προσφορών που θα ξεκινούσε σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.