6 Δεκεμβρίου, 2023
Άρθρα

Ο απολογισμός του Αγίου Μάμα ….

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης
Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο το πανηγύρι του Αγίου Μάμα, που πλέον έχει γίνει θεσμός σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Φέτος μάλιστα υπάρξε ρεκόρ καθώς οι  επισκέπτες ξεπέρασαν ακόμη και το 2019. Άλλωστε φάνηκε ότι τα δυο χρόνια της πανδημίας ήταν πολλά και στέρησαν από τους πολίτες έστω και αυτό το μικρό και παραδοσιακό ξεφάντωμα…

Ο κόσμος έχει την ευκαιρία στη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Βόρειας Ελλάδας, να βρει κάθε λογής καλούδια, από τους περίπου 550 πάγκους που έχουν στηθεί από μικροεμπόρους. Μάλιστα φέτος υπήρξαν από  ρούχα, εσώρουχα, κουβέρτες και σεντόνια, μέχρι είδη κουζίνας, είδη λαϊκής τέχνης, αναγεννησιακούς πίνακες, παιχνίδια κτλ.

Φέτος για άλλη μια χρονιά υπήρξαν κάποια προβλήματα όπως ο κυκλοφοριακός συγχωριτισμός που μάλιστα δημιούργησε τεράστια προβλήματα και εκνευρισμό στους οδηγούς και κάποια κλοπές σε αυτοκίνητα αλλά και στους επισκέπτες…

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση και στην εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αλλά και για το επόμενο βήμα που μπορεί να γίνει ώστε αυτά τα φαινόμενα να εξαλειφθούν… Άλλωστε ιστορικά το εν λόγω πανηγύρι που ξεκίνησε ως ζωοπανήγυρη, πάντα είχε τον τρόπο να αλλάζει ώστε οι επισκέπτες να μην το βαριούνται.

Άλλωστε διοργανωτές είναι ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Δημοτική επιχείρηση  ΕΠΟΚΑΜ Α.Ε.. Σε αυτή την λογική θα πρέπει η Δημοτική αρχή να κάνει τον απολογισμό της για το φετινό ιδιαίτερα πετυχημένο πανηγύρι αλλά και να καταγράφει τα προβλήματα που υπήρξαν, ώστε τις επόμενες χρονιές να μπορέσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, την αντιπεριφέρεια και την αστυνομία, να δώσει λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.