10 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Χαλκιδική

Γρ. Τάσιος: Να ιδρυθεί Τουριστική αστυνομία στην Χαλκιδική

Επίσκεψη Β Κικίλια- Κ. Μπαγινέτα στην Χαλκιδική

Ακόμη ζήτησε να ενισχυθούν οι τουριστικές επιτροπές στους Δήμους

Την παράσταση έκλεψε κατά την περιοδεία κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος έθεσε στον Υπουργό σημαντικό ζητήματα. Η επίσκεψη ξεκίνησε στον Δήμο Νέας Προποντίδας όπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής καθώς και ο Βουλευτής της Νέας Γιώργος Βαγιωνάς. Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η Χαλκιδική είναι σαφώς ένα σημαντικός τουριστικός προορισμός και θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός ώστε το τουριστικό αυτό προϊόν να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Έκανε αναφορά στις υποδομές καθώς στις προοπτικές που υπάρχουν. Συγκεκριμένα ο κος Κικίλιας ανέφερε τα ακόλουθα:

Πάμε για μια χρονιά ρεκόρ, παρά τα προβλήματα που σημειώθηκαν από την αρχή της τουριστικής περιόδου», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι «η σκληρή προσπάθεια και η δουλειά αμείβονται». Όπως υπενθύμισε ο κ. Κικίλιας η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα, με έναν πόλεμο να εξελίσσεται στην Ουκρανία, αλλά και την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ωστόσο, «η στρατηγική μας να φέρουμε Ρουμάνους, Σέρβους και Σκοπιανούς απέδωσε», τόνισε ο κ. Κικίλιας, καθώς οι Βαλκάνιοι αναπλήρωσαν κατά πολύ το κενό που άφησαν οι Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι: «Για μας συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η Χαλκιδική. Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει και χαίρομαι που και οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλουν σ’ αυτό», τόνισε, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν θέματα υποδομής που πρέπει να βελτιωθούν.
Παράλληλα ο Υπουργός Τουρισμού εστίασε στην ελληνική φιλοξενία: «Η ελληνική φιλοξενία είναι μοναδική, οπότε μην θεωρείτε ότι στην εξέλιξη των πραγμάτων θα προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε ξένα μοντέλα. Το αντίθετο. Θα υπερασπιστούμε την παράδοσή μας, τη μοναδικότητα της ελληνικής γης και των προϊόντων που παράγει». Όπως υπογράμμισε αυτοί είναι οι λόγοι που έρχονται οι τουρίστες και σε μία περίοδο που προοιωνίζει έναν δύσκολο χειμώνα για τη Βόρεια Ευρώπη, η Ελλάδα με το ήπιο κλίμα αποτελεί πρόκληση. «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος στη Βόρειο Ευρώπη, καθώς κρατά 7 μήνες. Η Ελλάδα που έχει πολύ μικρότερο χειμώνα μπορεί να δεχθεί το φθινόπωρο συνταξιούχους, σε πολύ χαμηλότερες τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τη Γερμανία γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.
«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι φέτος οδεύουμε προς επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και σε χρονιά ρεκόρ από άποψη εσόδων.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βαγιωνάς έκανε αναφορά στις πολλές βιομηχανικές μονάδες ελιάς που υπάρχουν στην περιοχή και είναι πολύ σημαντικές για την επόμενη μέρα ενώ έκανε αναφορά και για το φράγμα Χαβρία όπου αναμένεται τον Οκτώβριο να αποκτήσει τον επενδυτή που θα το τρέξει.

Ο Γρηγόρης Τάσιος που υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2019 στις δηλώσεις του τόνισε ότι Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε ότι η Χαλκιδική έπιασε τα νούμερα του 2019, ενώ υπάρχει μια μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλά από τα ξενοδοχεία του νομού θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου, από τις 15 που σταματούσαν τη λειτουργία τους. «Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν γίνεται βήμα – βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πτήσεις από ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα επηρεάσει τη Χαλκιδική, τουλάχιστον στην περιήγηση τουριστών.
Παράλληλα σημείωσε ότι τα έσοδα βρίσκονται στο επίπεδο του 2019, ωστόσο το λειτουργικό κόστος είναι πλέον πάρα πολύ υψηλό.
Πάντως τόνισε ότι η ομαδικότητα είναι το σημαντικό στοιχείο για τη χώρα, αλλά και τη Χαλκιδική.

Κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει Τουριστική αστυνομία στην Χαλκιδική ενώ για παράδειγμα υπάρχει στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα καθώς οι εν λόγω αστυνομικοί θα είναι συνεννοήσιμοι με τους τουρίστες. Ακόμη έκανε αναφορά στο γεγονός ότι υπάρχει κενό νόμου στο γεγονός ότι όταν αφαιρεθεί δίπλωμα ή πινακίδες από αυτοκίνητο τουριστών του εξωτερικού, υπάρχει πρόβλημα στο πως θα φύγουν οι τουρίστες. Ακόμη ζήτησε να ενισχυθούν και να θωρακιστούν οι τουριστικές επιτροπές των ΟΤΑ ώστε πραγματικά συντεταγμένα να παράγουν έργο το οποίο θα μπαίνει ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας,  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας επισκέφτηκε την μεταποιητική μονάδα Ελιάς Δέας στις Καλύβες του Δήμου Πολυγύρου. Ο Υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το  τουριστικό κατάλυμα  Hotel Sonia  resort  στην Γερακινή  του Δήμου  Πολυγύρου. Αμέσως μετά το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας Σεβασμιότατο Νικόδημο. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Διοικητήριο Διοικητήριο της  περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής όπου είχαν  συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο και περιφερειακούς συμβούλους. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Πολυγύρου όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο. Το μεσημέρι επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής όπου έγιναν δυο συσκέψεις. Ο Κωσταντίνος Μπαγινέτας είχε συνομιλίες με μελετητές και αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ ο Βασίλης Κικίλιας με φορείς του τουρισμού. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Αρναία  στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο θεόκλητο. Αμέσως μετά ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέφτκηκε τον πεζόδρομο Αρναίας όπου και συζήτησε με τους πολίτες ενώ είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο στην Ιερισσό. Ο γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας επισκέφτηκε την Νικήτη του Δήμου Σιθωνίας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα ενώ αμέσως μετά άκουσε τα ζητήματα των πολιτών σε περίπατο που έκανε στην παραλία της Νικήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.