3 Οκτωβρίου, 2023
Top News Πολιτική & Οικονομία

Ερώτηση του Γ. Βαγιωνά για τον Ελληνικό Χρυσό

Ποιές είναι οι ενέργειες της Κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις έργων στην Χαλκιδική;
Καλούνται να απαντήσουν οι Κ. Σρέκας, Γ. Πλακιωτάκης, Α. Γεωργιάδης και Λ. Μενδώνη
Ανακατεύει τα νερά αναφορικά με την επενδυση της Ελληνικος Χρυσός αλλά και τις δεσμεύσεις που έχει η εταιρία αναφορικά με τις κατασκευές έργων στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βαγιωνάς. Μάλιστα ο ίδιος με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ερώτηση, αφήνει υπόνοιες τόσο για την εταιρία αλλά και για τα αρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αλλά και τις διασφαλίσεις που υπάρχουν για κάποια έργα που περιλαμβάνονται στον στρατηγικό χάρτη εταιρείας, αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο κος Βαγιωνάς στην ερώτηση του καλεί να του απαντήσουν οι Υπουργείου Περιβάλοντος κος Σρέκας, Ανάπτυξης Άδωνίς Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Τα έργα που αναφέρει ο κος Βαγιωνάς είναι το λιμάνι της Ουρανούπολης, το Μεταλλευτικό Μουσείο, αντιπλημμυρικά έργα στην Ολυμπιάδα και το κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών. Ο κος Βαγιωνάς δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές. Ο ίδιος δήλωσε τα ακόλουθα μετά την κατάθεση της ερώτησης:
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε και πως αυτή εκφράζεται επί τω έργω, είναι ζήτημα που απασχολεί τόσο την κοινωνία της Β.Χαλκιδικής όσο και εμένα προσωπικά.
Η εταιρία οφείλει να παραμένει συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις και δεσμευσεις και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία να συνδράμει καθοριστικά στην κατασκευη μεγάλων έργων στη Β.Χαλκιδική.
Με Ερώτησή μου προς τους Υπουργούς
1.Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2.Πολιτισμού και Αθλητισμού
3.Υποδομών και Μεταφορών
4.Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρω το ζήτημα και ξεκαθαρίζω την πολιτική μου θέση για ακόμη μία φορά.
Η ανάπτυξη στη Β.Χαλκιδική δε μπορεί να περιμένει ούτε για μία ώρα παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.