Εκκλησιαστικά Πολιτισμός

Τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία επισκέφτηκε ο Γρ. Τάσιος

Στην Αρναία βρέθηκε ο Γρηγόρης Τάσιος ο οποίος επισκέφτηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου το πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Ο  ίδιος δήλωσε τα ακόλουθα:
 Επισκέφτηκα τον εξαιρετικά ενδιαφέρον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Giorgos Skiadaresis
🔹 Ένα μοναδικό μνημείο στην ορεινή Χαλκιδική, μία ιστορική εκκλησία που χτίστηκε το 1812, κάηκε 2 φορές αλλά η τελευταία καταστροφική πυρκαγιά έφερε στο φως σημαντικές αρχαιότητες ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μέσω του γυάλινου δαπέδου που έχει τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό. Ο ναός είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που ενώ εξυπηρετεί κανονικά τις ανάγκες των πιστών, αποτελεί κι έναν επισκέψιμο χώρο ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της Αρναίας και της ευρύτερης περιοχής.
👉 Η Χαλκιδική διαθέτει πλούσιο θρησκευτικό και πολιτιστικό απόθεμα που σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει αναξιοποίητο. Στόχος μου είναι μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών και τη δικτύωση, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τους αναγκαίους πόρους για την αναβάθμιση, την ανάδειξη των μνημείων του Νομού αλλά και τη διασύνδεσή τους. Εργάζομαι σταθερά από τη θέση μου ως Πρόεδρος της ΕΞΧ και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής προς αυτό το σκοπό, να αναπτύξουμε περαιτέρω συνδυαστικά τουριστικά προϊόντα εντάσσοντας στον τουριστικό χάρτη της Χαλκιδικής, λιγότερο γνωστά και προβεβλημένα μέρη με οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Πολλά

συγχαρητήρια

στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για την πρωτοβουλία και ιδιαίτερα στην αρχαιολόγο, κα. Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη για την εξαιρετική και επιμορφωτική ξενάγηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.