8 Ιουνίου, 2023
Uncategorized

Θ. Πλεύρης: Ήπια μέτρα από Σεπτέμβρη, αν χρειαστεί

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αισιόδοξος φάνηκε για το φθινόπωρο

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός φάνηκε αισιόδοξος για το φθινόπωρο, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν υπάρξει ανάγκη για επιβολή μέτρων, αυτά θα είναι ήπια.

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για τον κορωνοϊό.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας  έκανε έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμη από τη βαριά νόσηση.

Αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό, είπε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμη πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5. Εξέφρασε δε την ελπίδα τα εν λόγω εμβόλια να είναι διαθέσιμα εντός του έτους. Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην ευλογιά των πιθήκων, λέγοντας πως παρελήφθησαν 2.300 δόσεις εμβολίων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.