Αγροτικά

Στην Όλυνθο για την γιορτή Ελιάς ο Γρ. Τάσιος

Στην Όλυνθο και στην καθιερωμένη γιορτή της Ελιάς παραβρέθηκα, όπου ο Πολιτιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Νέας Ολύνθου διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή για να αναδείξει και να προβάλλει το Νο. 1 εξαγώγιμο και πιο σημαντικό προϊόν της περιοχής, την ελιά. Σε μία περιοχή που συγκαταλέγεται στις πρώτες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας σε βρώσιμη ελιά και αγουρέλαιο, η τοπική κοινωνία γιορτάζει και τιμά το ξεχωριστό αυτό δέντρο και τους καρπούς της προσκαλώντας τους επισκέπτες να διασκεδάσουν, να μάθουν αλλά και να γευτούν τα εκλεκτά προϊόντα που γίνονται από ελιά.
👉 Η ελιά είχε την τιμητική της και ο φίλος και chef κ. Giorgos Palisidis εντυπωσίασε με τις πρωτότυπες συνταγές του, όπως τον λουκουμά ελιάς και το σουβλάκι ελιάς στο live cooking και τον ευχαριστώ που με «έχρησε» βοηθό του έστω για μία βραδιά! Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και τα πιστοποιημένα προϊόντα χρειάζονται ανάδειξη μέσω σύγχρονων τρόπων προβολής. Οι γευστικές δοκιμές, οι παρουσιάσεις συνταγών δημιουργούν διάδραση με τους επισκέπτες και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση, πιστεύω στις συνέργειες και στη συνένωση δυνάμεων, όπου με συντονισμένες δράσεις μέσω των επιχειρήσεων επισιτισμού μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη διανομή εντός του νομού και με σύγχρονες μεθόδους προβολής να καταστήσουμε την ελιά Χαλκιδικής αλλά και τα υπόλοιπα εκλεκτά τοπικά προϊόντα μας, αναγνωρίσιμα και επώνυμα.
Και ήταν μεγάλη μου χαρά που τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολύνθου, κ. Νικόλαο Αυγερινό όσο και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου που συζήτησα μαζί τους ασπάζονται αυτήν την προσέγγιση και σχεδιάζουν στην επόμενη γιορτή που θα είναι 3ήμερη, να εντάξουν περισσότερες εμπειρίες που σχετίζονται με την ελιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.