10 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Τουρισμός Χαλκιδική

Πιο θετικό αποτύπωμα αφήνει ο φετινός τουρισμός στην Ανατολική Χαλκιδική 

ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ» ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες που βλέπουν το παραλιακό μέτωπο να καταγράφει καλύτερα νούμερα από το 2019. 

Καλά νέα αλλά και καμπανάκι για τα προβλήματα με τις συγκοινωνίες… 

 

Η Ανατολική Χαλκιδική και ειδικότερα ο Δήμος Αριστοτέλης είναι κάτι διαοφορετικό από την υπόλοιπη Χαλκιδική. Ο λόγος είναι ότι η προσέγγιση του είναι πιο δύσκολη απο την Δυτική Μακεδονία ενώ πιο εύκολη είναι η προσέγγιση του από την Ανατολική Μακεδονία, Θράκη καθώς και από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Στα παραπάνω συντελούν το ανάγλυφο καθώς και το οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο  φετινός τουρισμός στην Ανατολική Χαλκιδική φαίνεται πως αφήνει «θετικό» αποτύπωμα πίσω του, καθώς η περιοχή αυτή  δεν αποτελεί κλασικό καλοκαιρινό προορισμό, σε σχέση με Σιθωνία και Κασσάνδρα, ωστόσο ο επιχειρηματικός  κόσμος καταγράφει με ικανοποίηση καλή πορεία για την καλοκαιρινή σεζόν που πλησιάζει στο τέλος της.

Όπως υποστήριζουν επιχειρηματικοί κύκλοι του τουρισμού της περιοχής,  σχετικά με την τουριστική κίνηση στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αριστοτέλη και συγκεκριμένα από την ακτίνα Ουρανούπολη Ιερισσό μέχρι  Ολυμπιάδα  «ήταν η καλύτερη χρονιά μετά το 2019 και ακόμα και πριν το 2019. Ξεπέρασε τα νούμερα του 2019 κατά 15-20% και ακόμα συνεχίζει δυναμικά».

Ο Αύγουστος για τα ξενοδοχεία στην περιοχή  έχουν πληρότητα περίπου 95-100%. Ακόμα και τον Ιούλιο «η πληρότητα ήταν γύρω στο 90%», αλλά και για τον Σεπτέμβριο υπάρχουν θετικά μηνύματα ότι η πληρότητα θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή της τάξεως 80-90%.

Φέτος μας προτίμησαν και οι Ρουμάνοι

Το “προφίλ” των τουριστών προερχόταν κυρίως από την πολύ κοντινή Βουλγαρία, όμως φέτος φαίνεται ότι και οι Ρουμάνοι προτίμησαν να κάνουν βουτιές στα μέρη μας και όπως σημείωσε ιδιοκτήτης μπιτς μπαρ  «για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό και αρχίζουμε σιγά-σιγά να τους κρατάμε εδώ στην περιοχή μας».

Ο κόσμος είχε ανάγκη από διακοπές

Η εφημερίδα Χαλκιδική μίλησε με ξενοδόχους της περιοχής.  Σίγουρα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, ο αντιπρόεδρος παρατήρησαν «μεγάλη διαφορά. Ο κόσμος ήταν μπουχτισμένος και ταξίδεψε, για αυτό ήθελε να κάνει διακοπές. Αυτό επηρέασε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες που έρχονται να δουν συγγενείς επισκέφθηκαν την περιοχή μας».

Ως «μικρή διαφορά» σε σύγκριση με τις χρονιές που του κορωνοϊού παρατηρεί τα λιγότερα διερχόμενα πούλμαν με προορισμό την Τουρκία, αλλά «και πάλι είδαμε πούλμαν που τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν τα είδαμε». Οι ξενοδόχοι χαρακτηρίζουν ως «καλή» τη φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας, αλλά τονίζουν τα μεγάλα κόστη από τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες καθώς και στην ενέργεια. Ένα μεγάλο πρόβλημα που εντοπίσαμε κυρίως από τους ξένους επισκέπτες ήταν η αργοπορία στην διέλευση των λεωφορείων σε όλη την περιοχή καθώς και η έλλειψη πληροφορίας για την ακριβή ώρα που περνούν από τις στάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.