30 Σεπτεμβρίου, 2023
Περιφέρεια

Νέα επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου κατά γυναίκας, εργαζομένης του Δήμου Σιθωνίας

 

Πέρασε τα όρια του ενός γεγονότος, πια, η έμφυλη βία Δημοτικού Συμβούλου κατά Δημοτικής Υπαλλήλου – Προϊσταμένης Υπηρεσίας του Δήμου Σιθωνίας, που πρώτο και αποκλειστικά παρουσίασε μόνο το epoli.gr.

Χθες, όπως παρουσιάζει το epoli.gr, ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, επιτέθηκε με βαρύτατες, προσβλητικές εκφράσεις σε εργαζόμενη Καθαριότητας, κατά την ώρα της εργασίας της.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, ενώ η εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας καθάριζε κοινόχρηστους χώρους στην παραλία Νικήτης, ερχόμενος αίφνης από πίσω της, ο Δημοτικός Σύμβουλος, ξεκίνησε νέα σοβαρή επίθεση κατά γυναίκας, εργαζόμενης του Δήμου, λέγοντάς της: «Θα σας γ@μησω όλους. Εσένα θα σε στείλω σπίτι σου. Είσαι υποχρεωμένη να καθαρίζεις το πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου».

Εκείνη συνερχόμενη από την αιφνίδια επίθεση, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβούλου, ενώ τονίζει πως, δεν ήταν η πρώτη φορά τέτοιας συμπεριφοράς από μέρος του.

Το epoli.gr συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, αποκαλύπτει πως ανάλογες, επικίνδυνες συμπεριφορές έχουν υποστεί από το ίδιο πρόσωπο, συνολικά, πέντε γυναίκες – εργαζόμενες του Δήμου, με τις μηνύσεις που του έχουν υποβληθεί, να φτάνουν τις τέσσερις!

Το θέμα πια έχει περάσει τις διαστάσεις ενός «ατυχούς» – ενδεχόμενα – γεγονότος.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων και ο Πρόεδρος του, κ. Αναστάσιος Παπαργύρης, σε ανακοίνωσή τους, για το νέο δυσάρεστο γεγονός, που «έλαβε χώρα» στο Δήμο τους, τονίζουν:

«Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας μετά από Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και ύστερα από νέα καταγγελία εργαζόμενης καθαριότητας, μας έγινε γνωστό σε λιγότερο από μια εβδομάδα και δεύτερο κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς από τον ίδιο αιρετό που επιτέθηκε λεκτικά με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς στις 5/8/2022 σε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τονίζουμε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους του Δήμου Σιθωνίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και Ζητάμε την ΆΜΕΣΗ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ σας για να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.