8 Ιουνίου, 2023
Top News Τουρισμός

Διακοπές… τέλος και επιστροφή στην καθημερινότητα για τους πολλούς!

– Απόδημοι, τουρίστες και επισκέπτες απόλαυσαν την παραμονή τους στην Χαλκιδική

• Βούλιαξαν και φέτος τα ορεινά χωριά και τα παράλια XORIO PLATEIA KAFENEIO KOSMOS

• Έπειτα από μερικές πολύ… ζωηρές εβδομάδες, η ύπαιθρος της Χαλκιδικής, ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στους συνήθεις ήσυχους ρυθμούς της καθώς σε εξέλιξη είναι η αναχώρηση των επισκεπτών του καλοκαιριού. 

Η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας είναι αυξημένη αυτές τις ημέρες και, με εξαίρεση εκείνους που παραμένουν στις πατρογονικές εστίες, οι υπόλοιποι επιστρέφουν στις δουλειές και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.  Πάντως, τα ορεινά του Νομού  Χαλκιδικής γνώρισαν και πάλι στιγμές δόξας, αφού ήταν πολλοί οι απόδημοι που επέστρεψαν σ’ αυτά συνδυάζοντας το βουνό με μικρές εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες.

Εξάλλου, πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους προσέλκυσαν πλήθος κόσμου, δίνοντας αφορμή να ζωντανέψουν χωριά και να ανταμώσουν ντόπιοι και επισκέπτες.

Ξεκίνησε η επιστροφή

Αυξημένη είναι από χθες η κίνηση στην Χαλκιδική, καθώς ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε η αναχώρηση των αποδήμων από την Χαλκιδική και η επιστροφή των επισκεπτών του Αυγούστου στις εστίες τους. Αυξημένη είναι και η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ του νομού, καθώς αναχωρούν όσοι ομογενείς είχαν έρθει στην περιοχή μας για διακοπές.

Ελκυστικό «πακέτο»

Μπορεί η τιμή της αμόλυβδης να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όμως το ταξίδι στην επαρχία και η παραμονή στα πατρικά σπίτια κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις διακοπές σε νησιά ή στο εξωτερικό και αυτό παρακίνησε και φέτος πολλούς απόδημους Χαλκιδικιώτες να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους γλιτώνοντας έτσι τουλάχιστον τα έξοδα διαμονής που δεν είναι αμελητέα! Εξάλλου, οι αποστάσεις από το βουνό ως τα παράλια της Χαλκιδικής,  βοηθούν να συνδυάζει κανείς τη διαμονή σε χωριό με αυθημερόν αποδράσεις για μπάνιο στη θάλασσα και αυτό αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για πολλούς αποδήμους να επιλέξουν ξανά την Χαλκιδική  για τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους.

 Τα παράλια

Σε αντίθεση με τα χωριά, τα παραθαλάσσια της Χαλκιδικής θα εξακολουθήσουν να έχουν κόσμο και το επόμενο διάστημα, όσο τουλάχιστον ο καιρός το επιτρέπει.

Τις προηγούμενες ημέρες τα ενοικιαζόμενα σε Νικήτη, Συκιά, Νέο Μαρμαρά και Κσσανδρείακ.λ.π. καταλήφθηκαν λιγότερο από τοπικούς παραθεριστές, οι οποίοι έχουν γίνει πλέον… λάτρεις της αυθημερόν επίσκεψης στη θάλασσα και πιο πολύ από τουρίστες με προέλευση τόσο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όσο και από τις κοντινές Βαλκανικές χώρες που έχουν γρήγορη και άνετη οδική πρόσβαση στην περιοχή μας.

 Τα πανηγύρια

Πόλο έλξης αποτέλεσαν, ειδικά φέτος, έπειτα από «διάλειμμα» δύο ετών» τα πατροπαράδοτα πανηγύρια, οι συναυλίες και όλες οι υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις που τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα σε πλατείες χωριών, έξω από εκκλησίες, δίπλα σε λίμνες και ποτάμια. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τα τέλη του μήνα, ενώ και ο Σεπτέμβριος επιφυλάσσει αρκετά πανηγύρια. Με την ολοκλήρωσή τους η ύπαιθρος θα επιστρέψει και πάλι στην γνώριμη ησυχία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.