27 Μαρτίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η πολύχρωμη παρέλαση του 10oυ Thessaloniki Pride-«Μάθημα αποδοχής» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με τη πολύχρωμη παρέλαση ολοκληρώνεται σήμερα το 10o Thessaloniki Pride, στο κέντρο της πόλης. Οι περιοχές γύρω από τον Λευκό Πύργο γέμισαν τραγούδια, αγάπη, χρώματα και το κεντρικό σύνθημα «μάθημα αποδοχής» ακούγεται ηχηρά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας ξεκίνησε στις 18:30 και αναμένεται να διαρκέσει 2,5 ώρες. Νωρίτερα, απηύθυναν χαιρετισμούς οι συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς αλλά και πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε τη σημασία του θεσμού του Pride. «Η πόλη μας θα φιλοξενήσει το European Pride το 2024 και αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας. Θα στείλει το μήνυμα που οφείλει να κάνει πάντα, το ότι είμαστε μία πόλη ανοιχτή για όλους και για όλα».

Η γνωστή τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη που βρέθηκε στη διοργάνωση για τη βραδινή συναυλία στην οποία θα συμμετάσχει αναφέρθηκε δυσκολίες τις οποίες η ίδια αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της καριέρας της, και θέλησε να αναδείξει τη σημασία του «να νιώθουμε ο εαυτός μας και να μη φοβόμαστε να το πούμε».

Στην καρδιά της συμπρωτεύουσας σήμερα διεξάγεται μια ξεχωριστή γιορτή, η οποία έχει ως στόχο όλα τα μέλη της κοινωνίας να είναι σε θέση να ζουν χωρίς φόβο, βία και προκαταλήψεις. Φέτος, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες πολίτες να πλημμυρίζουν την Τσιμισκή και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αφού ολοκληρωθεί η παρέλαση, θα ακολουθήσει συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο, το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που φωταγωγήθηκε πριν από δέκα χρόνια στα χρώματα της διοργάνωσης.

Στη συναυλία το παρών θα δώσουν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode . Επίσης, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

Το φετινό τραγούδι της διοργάνωσης έχουν αναλάβει σε στίχους και ερμηνεία το ντουέτο Ozirna, δύο παιδιά από την Ουκρανία με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι έχει διπλό στόχο: αφενός την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙΑ+ αλλά αφετέρου αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.