30 Σεπτεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου

Στη Διεθνή Έκθεση LONDON WINE FAIR 2022 συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

24/06/2022

 

Στη Διεθνή Έκθεση LONDON WINE FAIR 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Olympia London στο Λονδίνο συμμετείχε, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των ποιοτικών οινοποιείων της περιοχής.

Η Διεθνής Έκθεση LONDON WINE FAIR, με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία και ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Την “ανυπομονησία” της αγοράς κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δια ζώσης φετινή διοργάνωση κατέδειξε η συμμετοχή περίπου 300 εκθετών και η πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία καταγράφηκε με 8.790 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κ.τ.λ.) της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και πολλοί retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους. Οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις, διαλέξεις και Masterclasses.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με 11 οινοποιεία, προσφέροντας τους έτσι μια εξαιρετική προοπτική διείσδυσης και εδραίωσης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης λειτούργησε στο Εθνικό Περίπτερο, χώρος wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν κρασιά από 6 διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts, οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με τη βρετανική αγορά, συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών στους επισκέπτες της on-trade και off-trade αγοράς, μέσω της γευσιγνωσίας και της διά ζώσης γνωριμίας με τους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και στρατηγικές κινήσεις ώστε τα κρασιά της Περιφέρειάς μας να μπορέσουν να διεισδύσουν σε μια τόσο μεγάλη αγορά όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική, αλλά και να διατηρήσουν μια επιτυχημένη θέση και πορεία σε αυτήν» δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της ΠΚΜ Σωτήρης Μπάτος.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.