Πολιτική & Οικονομία

Παρά… Πολιτικά και Παρά… οικονομικά

Τσακλόγλου για αναδρομικά

«Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε παιχνίδι δημοσιονομικής πλειοδοσίας, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απορρίπτοντας επί της ουσίας τα σενάρια για επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Π. Τσκαλόγλου, το σχετικό κονδύλι για τον σκοπό αυτόν ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ και σε περίπτωση που αποφασιστεί αύξησή του, αυτό θα δημιουργούσε μακροοικονομικές ανισορροπίες.
Μπροστά ο Κυριάκος
Η απόφαση του Κυριάκου να βγει μπροστά σε κάθε μεγάλη πρόκληση δεν ξενίζει όσους τον γνωρίζουν καλά. Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να κάνει προσωπικά αυτοψία στην περιοχή της Πεντέλης μετά την καταστροφική πυρκαγιά για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους που δοκιμάστηκαν, να ακούσει τις ανησυχίες τους και τα παράπονά τους αλλά και να δώσει από κοντά το αποτύπωμά του για την επόμενη μέρα.
Προσλήψεις και στην υγεία της Χαλκιδικής
  Υπάρχουν πληροφορίες  ότι στο υπουργείο Υγείας έχουν ετοιμάσει το έδαφος για νέες προσλήψεις υγειονομικών μέσα στο 2022. Συγκεκριμένα, θα βγουν προκηρύξεις 700 γιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπού προσωπικού που θα καλύψουν τα κενά με μόνιμες θέσεις. Όσον αφορά το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Άλλωστε, η πανδημία είναι εδώ δυνατή και θα είναι πιο έντονη από το φθινόπωρο…
  Τα Tsipronomics
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον «αποτελείωσε» τον Αλέξη LOCK απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας. «Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics, ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ’ αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα;». Να τα πει δηλαδή με ονόματα, αυτό εννοεί ο Οικονόμου. Είναι συγκεκριμένοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της Ενέργειας, γιατί λοιπόν δεν τους καταγγέλλει να τελειώνουμε; Εκτός και αν είναι φίλοι του. Έχει δίκιο ο κ. Οικονόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.