2 Ιουνίου, 2023
Top News Κοινωνία

Ούτε βενζίνη βάζουν οι Σκοπιανοί στην Χαλκιδική…

«Ούτε σεντς» δεν αφήνει στην τοπική οικονομία μερίδα τουριστών που καταφτάνει στις παραλίες μας από τα Σκιόπα….

Περισσότεροι Χαλκιδικιώτες βάζουν ξανά καύσιμα στην περιοχή, αφού λόγω της μεγάλης κίνησης στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής. λόγω του τουριστικού κύματος, γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση. Όσο για τους Σκοπιανούς; Αυτοί πλέον αφού νοικιάζουν καταλύματα με 40 ευρώ, αφού γεμίζουν τις αποσκευές τους με τρόφιμα, ποτά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, έχουν μαζί τους μπιτόνια με βενζίνη από τα Σκόπια ώστε να μην χρειαστεί να βάλουν από την Ελλάδα… Τι και αν τον περασμένο μήνα είχαμε μεγάλη πτώση στη βενζίνη και το υγραέριο κίνησης; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι πρατηριούχοι της περιοχής μπορεί να έχουν ανεβάσει τους τζίρους, αλλά σε συνάρτηση με την κίνηση τους δρόμους το ταμείο μάλλον είναι μείων.

Όσο για τους τουρίστες που έρχονται όχι απλώς δεν βάζουν καύσιμα στην Ελλάδα, προφανώς διότι στη γειτονική Βουλγαρία και στα Σκόπια είναι πολύ πιο φθηνά, αλλά κουβαλούν μαζί τους και καύσιμα. Το παράπονο των πρατηριούχων είναι ότι όχι δεν  βάζουν καύσιμο, αλλά δεν αφήνουν ούτε σεντς, δεν αγοράζουν ούτε ένα νεράκι στα μαγαζιά. Έρχονται, χρησιμοποιούν την τουαλέτα  και φεύγουν. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου αρκετοί Σκοπιανοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι  τουρίστες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν στην αρκετά πιο ακριβή Ελλάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση κι η τοπική ηγεσία, ότι αυτοί που κέρδισαν από τον τουρισμό είναι πολύ λίγοι και πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που χάνει.

Γιατί δεν κατεβαίνουν οι τιμές;
Στο ερώτημα γιατί δεν κατεβαίνουν οι τιμές καυσίμων στη χώρα μας με το ρυθμό που κατεβαίνει η διεθνής τιμή βαρελιού, οι πρατηριούχοι έχουν  πολύ συγκεκριμένη εξήγηση. Αρχικά κατέγραψαν πως τις τελευταίες εβδομάδες «κατεβαίνουν οι τιμές αλλά δεν είναι το μεγάλο κατέβασμα που θα μπορούσε να γίνει αισθητό στον κόσμο» αλλά αναγνωρίζουν πως η κάθοδος δεν είναι αυτή «που θα έπρεπε με βάση τη διεθνή τιμή». Γι’ αυτό κατηγόρησαν τους δύο μεγάλους ομίλους διυλιστηρίων της χώρας για υπερκέρδη και κάλεσε «εκεί πρέπει να ψάξουν να βρουν το γιατί κι όχι σε μας στα πρατήρια».

Αυτό το διάστημα η απλή βενζίνη στα πρατήρια της Χαλκιδικής κοστίζει περίπου 2,2€/λίτρο, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχε φτάσει ακόμη και τα 2,5€/λίτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.