2 Δεκεμβρίου, 2023
Άρθρα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για μια δίκαιη κοινωνία, όπου όλ@ έχουν ίση μεταχείριση

Φώτης Μπίμπασης στο FLASH.GR: Απέκλεισαν τα άτομα με αναπηρία
από το fuel pass!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center και η φωτογραφία μιλά μόνη της. Στην εξέδρα μαζεμένοι, στοιβαγμένοι, άνθρωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και κάτω από την εξέδρα ο Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. …
💥Και ψηφιακός αποκλεισμός
Και ενώ όλοι σχεδόν οι πολίτες της χώρας περιμένουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα για να μπορέσουν να λάβουν ως μάννα εξ ουρανού το επίδομα για τα καύσιμα κίνησης, τελικώς οι ανάπηροι έχουν εξαιρεθεί.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Φώτη Μπίμπαση, Αντιπροέδρου του Πράσινου Ινστιτούτου που φιλοξενήθηκε στο FLASH.GR.

Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα στο Έθνος: Ακρίβεια, πληθωρισμός, ενεργειακό: Το κατώφλι μίας νέας κρίσης διαρκείας; Μύθος ή πραγματικότητα;

Με τις ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα να έχουν οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού με ποσοστό 11,3%, από τους υψηλότερους της Ευρωζώνης, νούμερο που είχαμε να δούμε από το 1994 και με τις προβλέψεις να δείχνουν αυξητικές τάσεις έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εύλογα γεννιέται το ερώτημα: «Μήπως βρισκόμαστε ακόμα μία φορά στο κατώφλι μιας νέας οικονομικής κρίσης μεγάλης διαρκείας;»…
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Συμπροέδρου μας, Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα, που φιλοξενήθηκε στο ΕΘΝΟΣ.GR.

 

Το πλέον παράλογο των εκλογικών νόμων

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι συζητήσεις περί εκλογών και εκλογικών νόμων έχουν πάρει φωτιά. Καθημερινά διαβάζουμε για τις σκέψεις του Πρωθυπουργού και για την πιθανότητα διπλών εκλογών λόγω της απλής αναλογικής στην πρώτη εκλογική μάχη. Τα προηγούμενα έτη έχουμε ασχοληθεί με διαφορετικές διαστάσεις του εκλογικού νόμου, το μπόνους για το πρώτο κόμμα, την ψήφο των αποδήμων αλλά και την ηλικία του εκλέγειν, που είναι πλέον τα 17 έτη.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Ηλία Παπαθεοδώρου, Οργανωτικού Γραμματέα του κόμματος, που φιλοξενήθηκε στο IEFRIMERIDA.GR.

Όποια κοινωνία δεν φοβάται το τέρας, το αγκαλιάζει

Τέτοιες μέρες του Ιούνη του 1994, έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες του 20ου αιώνα, ο Μάνος Χατζηδάκις. Ο Μάνος Χατζηδάκις είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για την μουσική του, αλλά όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του οι παρεμβάσεις του για διάφορα ζητήματα ήταν πάντα καίριες.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Μιχάλη Μπάκα, Συνεκπροσώπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, που φιλοξενήθηκε στο NEWS247.GR

Παγκόσμια ημέρα προσφύγων:
Win – win ή καζάν-καζάν για τις κυβερνήσεις Ερντογάν – Μητσοτάκη η πολιτική τους στο προσφυγικό

20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και αναμένουμε για μια ακόμη φορά τις συνήθεις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για την αγάπη τους προς τους πρόσφυγες, για την αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα ενώ ο Πρωθυπουργός μπορεί να ανασύρει και από το αρχείο του κάποια φωτογραφία αγκαλιάζοντας νεαρά προσφυγάκια, για να μας συγκινήσει.
Και από αύριο επιστροφή στην κανονικότητα.
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου μας.

 

Συνάντηση εργασίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ και των Ελβετών Πρασίνων

Συνάντηση εργασίας είχαν η αν. Γραμματέας των Ελβετών Πρασίνων, Rahel Estermann και ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων Πρασίνων, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην συζήτηση κυριάρχησαν το μεταναστευτικό και η Frontex, η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και η εισβολή στην Ουκρανία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Πιστεύουμε σε μια δίκαιη κοινωνία, όπου όλ@ έχουν ίση μεταχείριση και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, τη φυλετική καταγωγή, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.
Για να μειώσουμε τις προσφυγικές ροές πρέπει να εξαλείψουμε τις αιτίες που τις δημιουργούν. Πως;
Μάθετε τις θέσεις μας ΕΔΩ

Κάνε τη σωστή επιλογή. Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στη Βουλή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.