27 Μαρτίου, 2023
Πολιτική & Οικονομία

Απλήρωτοι οι προμηθευτές πετρελαίου στα δικαστικά μέγαρα Πολυγύρου και Αρναίας

 
Ερώτηση της Κ. Μάλαμα στην Βουλή

Τα τιμολόγια δαπανών της περασμένης χρονιάς δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αγορά πετρελαίου τον επόμενο χειμώνα.

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από τις καθυστερήσεις στις εκκαθαρίσεις των δαπανών θέρμανσης των δικαστικών μεγάρων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση κατατίθεται μετά από σχετική ενημέρωση για την σοβαρή αυτή εκκρεμότητα από φορείς του Δικαστικού Μεγάρου Χαλκιδικής και του Ειρηνοδικείου της Αρναίας.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, παρόλο που έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες από τις τελευταίες προμήθειες πετρελαίου θέρμανσης στα δικαστικά μέγαρα της χώρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εκκαθαρίσει ακόμα τα συγκεκριμένα τιμολόγια δαπανών, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να έχουν μείνει απλήρωτοι κι οι λέβητες των δικαστικών μεγάρων να είναι άδειοι.

Δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι καταγγέλουν ότι σε πολλά δικαστικά μέγαρα της χώρας, ήδη από πέρσι, η θέρμανση λειτουργούσε μόνο για δύο ώρες ημερησίως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φορείς που εργάζονται εντός των δικαστικών μεγάρων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου της αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για τον επόμενο χειμώνα, καθώς οφείλονται ήδη τεράστια ποσά σε προμηθευτές, οι οποίοι αδυνατούν να συνεχίσουν αυτές τις πιστώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επιλύσει άμεσα το ζήτημα και να πληρωθούν οι οφειλές, ώστε να μπορέσουν τα δικαστήρια να βάλουν πετρέλαιο του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.