19 Απριλίου, 2024
Άρθρα

Θετικό βήμα η κατάργηση της μάσκας…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Αναμενόμενη  ήταν και η κατάργηση της μάσκας με βάση τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού, με την έναρξη του Καλοκαιριού και είμαστε μάλλον η τελευταία από τις χώρες της Ευρώπης, που το μέτρο αυτό το κράτησε πολύ πιο παραπάνω. Aυτή η απόφαση ευνοεί φυσικά και την Χαλκιδική που περιμένει πολλά από τον τουρισμό φέτος.

Στην Ελλάδα όμως πολλά πράγματα γίνονται με χρονοκαθυστέρηση, παρόλο  που έχουμε εδώ και καιρό βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Και  προφανώς εδώ και καιρό δεν ήταν απαραίτητη η μάσκα.
Αφού τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν πλέον με ανοιχτά παράθυρα, όπως και τα πανεπιστήμια, που σε λίγες ημέρες θα κλείσουν. Και όσο για τους χώρους κάποιων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, είχε ατονήσει το μέτρο αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου οι περισσότεροι λειτουργούν πλέον με τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους. Για την Κομοτηνή η κατάργηση της μάσκας στην εστίαση-διασκέδαση δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά κατ’ ελάχιστο στο τζίρο των επιχειρήσεων,  όπως μας αναφέρουν πολλοί επαγγελματίες.
Αφού η κίνηση,  παρόλο που οι φοιτητές έχουν επιστρέψει για την εξεταστική και υποτίθεται είναι και τουριστική περίοδος, αλλά  σε μία πόλη  που δεν προσελκύει τουρίστες, δεν είναι η αναμενόμενη. Κυριαρχεί η διασκέδαση του Σαββατοκύριακου.
Και φυσικά για  αυτό δεν συνέβαλε η χρήση ή μη της μάσκας,  αλλά κυρίως το ότι η φτώχεια έχει χτυπήσει για τα καλά,  επιχειρήσεις και νοικοκυριά,  τόσο με την ενεργειακή ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού,  αλλά και την εκτίναξη των τιμών στα προϊόντα διατροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.