6 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Υγεία

Θεσσαλονίκη: Με 30 νέες κλίνες εγκαινιάστηκε η Ορθοπεδική Κλινική στο «Γεννηματάς» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Β’ Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής στο νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς” πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Η αναβάθμιση της νέας κλινικής του νοσοκομείου με καινούριο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και 30 νέες κλίνες αποτελεί έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους 240.000 ευρώ. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 ενώ σήμερα παραδόθηκε στους πολίτες πλήρως ανανεωμένη.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης μετά την τέλεση του αγιασμού, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά του για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης κλινικής. «Με μεγάλη μου χαρά βρισκόμαστε στα εγκαίνια της αναμόρφωσης της κλινικής, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ. Ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους. Παράλληλα, έχουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όλος αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια στον κορωνοϊό και ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για το ΕΣΥ, το οποίο και βρίσκει πιο δυνατό και έτοιμο να ανταποκριθεί στην προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών», τόνισε.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία, μεταξύ άλλων, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του διευθυντή της κλινικής, Περικλή Παπαδόπουλου οι οποίοι ξεναγήθηκαν και στους νέους χώρους της κλινικής.

Ο διευθυντής της Ορθοπεδικής μονάδας, Περικλή Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία της ιστορικής αυτής κλινικής η οποία χρειαζόταν την ανακαίνιση. «Ο στόχος είναι ένας, η καλύτερη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών», είπε χαρακτηριστικά.

«Το νοσοκομείο “Γεννηματάς” από σήμερα έχει μία πλήρως αναβαθμισμένη πτέρυγα»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι για την Περιφέρεια η υγεία και η διασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. «Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε σε αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Σήμερα εδώ, στο “Γεννηματάς” παραδίδουμε την Β’ Ορθοπεδική και τμήματα του Γαστρεντορολογικού τμήματος, τα οποία αναβαθμίσαμε και είναι διαθέσιμα προς τους πολίτες» και συνέχισε:

«Το νοσοκομείο “Γεννηματάς” από σήμερα έχει μία πλήρως αναβαθμισμένη πτέρυγα που θα μπορέσει, με τη δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να δώσει στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες από αυτές που προσέφερε μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις και τη στήριξη στο ΕΣΥ και θέλω να συγχαρώ όλο το ιατρικό προσωπικό για την δουλειά που κάνει κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Καλαφάτης: «Σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της υγείας»

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Μακεδονιας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. «Δείχνει την πραγματική έγνοια που υπάρχει αυτήν την στιγμή σχετικά με το αγαθό των πολιτών, που είναι η υγεία. Έχουμε βάλει σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της υγείας. Το έχουμε αποδείξει με την εντατική προσπάθεια που καταβάλαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας με τον διπλασιασμό των κλινών στις ΜΕΘ. Κάναμε μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ για να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας».

Ζέρβας: «Καλύτερες υπηρεσίες»

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε σε ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της πόλης το οποίο όλες αυτές τις δεκαετίες έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε όλους μας κάτω από δύσκολες συνθήκες υποδομών και εξοπλισμού. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα στα εγκαίνια της Ορθοπεδικής κλινικής και τμήματα του Γαστρεντερολογικού με πολύ καλύτερες συνθήκες. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου θα έχουν πλέον καλύτερα εργαλεία στα χέρια τους για να προσφέρουν και καλύτερες υπηρεσίες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη για το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου σχολίασε πως τους γιατρούς πρέπει να τους έχουμε δυνατούς ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. «Με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων προχωράμε σε πολλές και μικρές παρεμβάσεις σε όλα τα νοσοκομεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.