2 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Κοινωνία

Πώς να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί

Έχετε πολλή δουλειά να κάνετε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα προλάβετε όλα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να είστε πιο οργανωμένοι, αποδοτικοί και παραγωγικοί στη δουλειά σας.

 

Το πρώτο βήμα για να είστε παραγωγικοί είναι να καταλάβετε τι θέλετε να πετύχετε. Μπορεί να έχετε πολλούς στόχους, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε έναν.

 

Μόλις επιλέξετε έναν στόχο, είναι σημαντικό να τον αναλύσετε σε μικρότερα βήματα. Αυτά θα πρέπει να είναι βήματα που μπορείτε πραγματικά να πραγματοποιήσετε μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Αν είναι πολύ μεγάλα ή πολύ αόριστα, θα είναι συντριπτικά και θα καταλήξετε να τα αναβάλλετε.

 

Μόλις γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας και πώς θα τον επιτύχετε, φροντίστε να ιεραρχήσετε τις εργασίες σας με βάση τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε τα πράγματα με αποτελεσματικό τρόπο.

 

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του να είστε παραγωγικοί είναι να έχετε ένα καλό περιβάλλον εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τα επίπεδα θορύβου στο παρασκήνιο μέχρι τον φωτισμό των εργασιών, ώστε να είστε άνετα κατά την εργασία σας σε έργα.

 

Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο

 

Παρακολουθήστε τι κάνετε κάθε μέρα γράφοντας το σε ένα ημερολόγιο ή σημειωματάριο. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις προθεσμίες και τις συναντήσεις, καθώς και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Βοηθά επίσης αν ξεχάσετε κάτι σημαντικό, καθώς μπορείτε πάντα να ανατρέχετε στο ημερολόγιο για υπενθυμίσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

 

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή

 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσιμες εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας στην εργασία. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή είναι το Todoist (iOS | Android), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εργασίες και να τους αναθέτουν προτεραιότητες, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται με το φόρτο εργασίας τους ανά πάσα στιγμή.

 

Το να είσαι παραγωγικός είναι διαφορετικό από το να είσαι αποδοτικός. Μπορεί να είστε πολύ αποτελεσματικοί στην εκτέλεση κάποιου έργου και παρόλα αυτά να μην κάνετε πολλά πράγματα, επειδή κάνετε μόνο το ελάχιστο που απαιτείται.

 

Η αποδοτικότητα έχει να κάνει με το να τελειώνεις με τις εργασίες, ενώ η παραγωγικότητα έχει να κάνει με το να κάνεις πρώτα τα πιο σημαντικά πράγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.