27 Νοεμβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής

Παρέμβαση εισαγγελέα για απάτες με μαϊμου αγγελίες για ξενοδοχεία και στην Χαλκιδική…

Το κύκλωμα είχε έδρα τον Βόλο….

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εντοπισμό των επιτηδείων

 

Νέα υπόθεση απάτης ερευνά η Εισαγγελία Βόλου. Βολιώτες ανάρτησαν σε γνωστή πλατφόρμα ψευδείς αγγελίες διαφήμισης καταλυμάτων στον Βόλο, την Χαλκιδική και τη Μαγνησία, με αποτέλεσμα να γίνονται κρατήσεις και πληρωμές ποσών για καταλύματα σε ξενοδοχεία ανύπαρκτα.

Η προκαταρκτική εξέταση γίνεται μετά από καταγγελίες που έγιναν από διαμαρτυρόμενους πολίτες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2019. Οι ψευδείς αναρτήσεις αφορούσαν σε ξενοδοχειακά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Έλλαδας μεταξύ άλλων και στην Χαλκιδική.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών κατέληξαν στη δράση περίπου δώδεκα ατόμων που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες. Οι παθόντες ενημερώνονταν για τις απάτες, όταν λίγες μέρες πριν από τις διακοπές τους επικοινωνούσαν με τα δήθεν ξενοδοχεία για να ενημερώσουν για την επικείμενη μετάβασή τους.

Τα τηλέφωνα που υπήρχαν στις αγγελίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αφού οι αγγελίες είχαν απατηλό περιεχόμενο.

Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στο πλαίσιό της ζήτησε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης από τις κατά τόπους Εισαγγελίες όπου φέρονται να διαμένουν οι δράστες.

Δύο από αυτούς φαίνεται να είναι από τη Μαγνησία. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παρέμβασης ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να προχωρήσει στην ταυτοποίησή τους και να λάβει από τους υπαίτιους ανωμοτί καταθέσεις.

Για τους επιτήδειους υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητά τους, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους έγιναν καταθέσεις χρημάτων, λογαριασμοί e-banking, συνδέσεις internet, μέσω των οποίων οι διωκτικές αρχές καλούνται να οδηγηθούν στα ίχνη τους και να σχηματίσουν δικογραφίες.

Επισημαίνεται ότι η απάτη διαπράχτηκε το 2019 όταν ακόμη δεν υπήρχε υγειονομική κρίση ούτε περιοριστικά μέτρα για μετακινήσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Τότε οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν διακοπές απρόσκοπτα.

Οι καταγγελίες που έγιναν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικών Εγκλήματος ήταν πάρα πολλές, ώστε τότε οι αρχές να κάνουν λόγο για κύκλωμα.

Οι δράστες πανελλαδικά τίναξαν στον αέρα τις διακοπές δεκάδων πολιτών. Τα ποσά που καρπώνονταν ύψους περίπου 200-300 ευρώ, μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλα, όμως πέραν της εξαπάτησης των πολιτών, λειτουργούσαν με τον τρόπο τους δυσφημιστικά για τις περιοχές όπου δρούσαν, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τον σχηματισμό δικογραφιών, ώστε οι επιτήδειοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.