21 Απριλίου, 2024
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκαν παρουσία Αυγενάκη τα νέα γήπεδα μπάσκετ στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Παραδόθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο αθλούμενο κοινό της Θεσσαλονίκης τα πλήρως ανακαινισμένα εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Πρόκειται για οκτώ νέα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης, με καινούρια ακρυλικά δάπεδα, ταμπλό, στεφάνια και υπαίθρια όργανα άθλησης τα οποία ανακατασκευάστηκαν υπό την εποπτεία των ΕΘνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης.

Τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης εγκαινιάστηκαν από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμοπουλο αλλά και από την διοίκηση των Ε.Α.Κ.Θ.

Σε δηλώσεις ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι τη χαρά του να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια σημαντικών για τον αθλητισμό έργων. “Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια δεν σταματά στα γήπεδα. Συνεχίζεται μετά την έγκριση του αιτήματος χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων”, επισήμανε ο κ.Αυγενάκης.

Πατουλίδου: “Θα ξεδιψάσουν οι ψυχές των παιδιών”

Από την πλευρά της η Βούλα Πατουλίδου τόνισε την μεγάλη σημασία του αθλητικού χώρου για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης. “Σε ότι αφορά αθλητικούς χώρους, θα κάνουμε ότι μπορούμε για τα έργα, την αναβάθμιση και την προστασία τους. Τα παιδιά σε αυτούς τους χώρους μπορούν να ξεδιψάσουν οι ψυχές τους και να μην είναι θυμωμένες οι καρδιές τους. Το παιδί θα γίνει ένας αθλητής που θα μάθει να ακούει σε κανόνες, να συνεργάζεται, να αποδέχεται, να χαρεί αλλά και να επιδιώκει να κερδίσει.

“Ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΘνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης”

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι υπογράφηκε και η χρηματοδότηση, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ΕΘνικών Αθλητικών Κέντρων όπως άλλων αθλητικών χώρων. “Μια πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη και τον αθλητισμό τον οποίο και αναβαθμίζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι πάρα τις δυσκολίες να χρηματοδοτούμαι και να στηρίζουμε τον αθλητισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο ενώ από σήμερα τα εξωτερικά γήπεδα στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου, είναι έτοιμα για χρήση. Παράλληλα, μετά από συμφωνία θα προστεθούν στους χώρους και 30 απινιδωτές οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των αθλουμένων.

Η αναβάθμισή τους υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.