15 Αυγούστου, 2022
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ επισκέπτονται τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

31/05/2022

 

Θερινή περίοδος και Πυρκαγιές:
Η Πρόληψη υψίστης σημασίας για την αντιμετώπιση τους

 

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκαν οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κ.κ. Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δημήτρης Πολιτόπουλος προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα εν όψει της θερινής περιόδου.

Τόσο η κ. Ανδρικοπούλου Σακοράφα όσο και ο κ. Πολιτόπουλος συνεχάρησαν εκ μέρους όλου του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ τον Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο για το αξιόμαχο των ανδρών και γυναικών που απαρτίζουν το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι Έλληνες Πυροσβέστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την προστασία τόσο της ανθρώπινης ζωής, όσο φυσικά και του περιβάλλοντος και κάθε καλοκαίρι αποδεδειγμένα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ αμφότερων πλευρών, ενώ οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, δήλωσαν ότι θέτουν τόσο εαυτούς όσο και την πολιτική τους ομάδα διαθέσιμη στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε ταύτιση και από τις δύο πλευρές στη σημασία της πρόληψης, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 95% των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο προκαλούνται από αμέλεια.

Τόσο οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η συνεργασία της Πυροσβεστικής με τη δασική υπηρεσία και με τους Δήμους ώστε να υπάρχουν κοινά σχέδια δράσης και πρόληψης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που Πυροσβεστικό Σώμα και Δασική Υπηρεσία συνεργάζονται στενά και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό βήμα. Περαιτέρω συμφώνησαν σε από κοινού υλοποίηση σειράς εκδηλώσεων και λοιπών ενεργειών επικοινωνίας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών τόσο για τη σημασία, όσο και για την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις πρόληψης των πυρκαγιών.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμφωνούν και ενώνουν τη φωνή τους με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για πρόσληψη 3.500 ατόμων. Στην παρούσα φάση 650 πυροσβέστες έχουν απορροφηθεί στις ιδιωτικές πλέον εγκαταστάσεις της “FRAPORT GREECE”, με αποτέλεσμα το ανθρώπινο δυναμικό παρά το αξιόμαχο του, να καθίσταται επί του παρόντος ανεπαρκές αριθμητικά. Ο Αντιστράτηγος κ. Ράπανος ανάφερε πως κανένα όχημα, επίγειο ή εναέριο, όσο πολυάριθμα κι αν είναι δεν αποτελούν πανάκεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Με αφορμή την τεράστια καταστροφή που γνώρισε η Βόρεια Εύβοια, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Ηλεία, η Λακωνία, η Αττική, η Αρκαδία, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δημιούργησαν παρατηρητήριο με σκοπό να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας που επλήγησαν, προτείνοντας λύσεις και φέρνοντας κοντά πυρόπληκτους, αρμόδιους φορείς, επιστήμονες και ειδικό εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016, email: cladop@yahoo.com

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.