10 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «πάρκινγκ» παιδιών

09/06/2022

 

Οι προεκλογικές εξαγγελίες συνεχίζονται αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων έως τις 6 το απόγευμα. Ουδέν μεμπτό επ’ αυτού. Για να λειτουργήσουν ορθά όμως παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία εκτός από προσλήψεις σε στελεχιακό δυναμικό, χρειάζονται πόρους για την κάλυψη των υπέρογκων δαπανών σε ενέργεια, συντήρηση, γεύματα με τα οποία σιτίζονται τα νήπια, ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, καθώς και δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά δε τις κτιριακές υποδομές επιβάλλεται η ανάπτυξη οικολογικά αναβαθμισμένων ενεργειακά εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον με χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η ΕΕ.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως δεν αρκεί απλά η επέκταση του ωραρίου. Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «πάρκινγκ» παιδιών! Ακόμα κι αν υλοποιηθεί ορθά το προτεινόμενο μέτρο, από μόνο του είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθότι για να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια χρειάζονται καλύτεροι μισθοί, έλεγχος του πληθωρισμού, εργασιακό περιβάλλον φιλικό προς τους  νέους γονείς και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. 

Ελπίζουμε η εξαγγελία αυτή να μην είναι ένα ακόμα προεκλογικό ευχολόγιο που θα παραμείνει προς υλοποίηση στις καλένδες.

 

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016, email: cladop@yahoo.com

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.