27 Νοεμβρίου, 2022
Άρθρα

Οι Βουλευτικές εκλογές και η Χαλκιδική….

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Προεκλογικός πυρετός για τα κόμματα την εποχή αυτή που εστιάζεται στις επικείμενες υποψηφιότητες για το εθνικό ψηφοδέλτιο. Των φρονίμων τα παιδιά θα πρέπει να προβλέψουν και τις εκπλήξεις. Και στη Χαλκιδική τα επιτελεία ήδη άρχισαν τις πρώτες αξιολογήσεις.
Για τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο Χαλκιδικής όμως θα ασχοληθούμε προσεχώς, αφού ήδη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει,  επίσημα μάλιστα όπως πληροφορούμαστε,  έντεκα συμπολίτες μας προς το παρόν.
Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ εκεί προσπαθούν να βρουν  μία ισορροπία στο ψηφοδέλτιο, με πιο αδύναμες υποψηφιότητες, με δεδομένο ότι η  μάχη που θα δοθεί θα είναι μεταξύ των δύο πρωτοκλασάτων υποψηφίων.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και αυτό α αναλύσουμε σήμερα,  το επικείμενο ψηφοδέλτιο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  που μετά το πετυχημένο συνέδριο και την εκλογή των νομαρχιακών επιτροπών και της κεντρικής επιτροπής,  φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο κόμμα και μάλιστα σύντομα,  που θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του.

Φυσικά θεωρείται δεδομένο ότι ο βουλευτής Απόστολος Πάνας,   ότι  θα είναι υποψήφιος, παρόλο που ακούγεται πως θα πρέπει να υπάρξει ένα πιο οικουμενικό ψηφοδέλτιο που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις… Ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας αναμένεται να δώσει τον παρόν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μετά από το 2000 που ήταν η τελευταία φορά που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.
Πάντως στα κεντρικά του κόμματος όπως πληροφορούμαστε,  θα μετρήσουν όχι μόνο οι βολικές αναλογίες,  δηλαδή να μπαίνει ένας ισχυρός,  αλλά επιλογές θα γίνουν και με γεωγραφικα κριτήρια.
Τακτική που εφαρμόζουν συνήθως τα κόμματα,  κατόπιν οδηγιών και εντολών από τα τοπικά στελέχη τους. Αλλά η επιλογή να είναι με δυνατά ονόματα που να μπορούν να διεκδικήσουν εξίσου την εκλογή τους, αλλά και με γνώμονα να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στο κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.