2 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής

O Πολύγυρος γυρίζει σελίδα!!!

Tales from the Capital of Halkidiki με σφραγίδα, Ζωγράφου, Τάσιου και Σιμώνη

Αποκτά τουριστική ταυτότητα…

 

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, παρουσιάστηκε στον Πολύγυρο η στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Πολυγύρου. Προηγήθηκε μια πολύμηνη παραγωγική περίοδος έρευνας, μελέτης, συναντήσεων, επισκέψεων, σχεδιασμού στρατηγικής.
Υπάρχουν πολλά να γίνουν από την αρχή, πολλά να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο και πολλά να προβληθούν σωστά. Ο Δήμος Πολυγύρου διαθέτει τρία σημαντικά κεφάλαια πάνω στα οποία θα βασιστεί ο τουρισμός του: τους ανθρώπους, την κουλτούρα και το φυσικό του περιβάλλον. Οι προτάσεις της μελέτης που εκπονήσαμε ήταν πολυάριθμες και οι δυνατότητες ακόμη περισσότερες.
Ο Δήμος Πολυγύρου θα κτίσει την στρατηγική του πάνω στα νέα δεδομένα των παγκόσμιων τουριστικών τάσεων. Πάνω στον πολιτιστικό τουρισμό που περιλαμβάνει την αειφόρο ανάπτυξη, την τοπική παράδοση, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και κυρίως τους κατοίκους του. Θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν του παραθαλάσσιου μετώπου με τις δράσεις της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής και τις δυνατότητες του ορεινού όγκου.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα να κτιστεί ένα τουριστικό προϊόν πάνω σε γερά θεμέλια, σε μια ανοιχτή συμμετοχική με τους ίδιους τους κατοίκους διαδικασία. Τον αυθεντικό τουρισμό που ο τουρίστας του μέλλοντος επιθυμεί να βιώσει, απολαμβάνοντας τη φύση, γνωρίζοντας τις νοοτροπίες των ανθρώπων, αναζητώντας παραμυθένιες αποδράσεις. Σημαντική η συνεισφορά της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Πολυγύρου, του προέδρου της Ιώννη Σιμώνη, του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου καθώς και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου.
Ο κος Τάσιος δήλωσε τα ακόλουθα:
Μεγάλη είναι η χαρά μου σήμερα για την παρουσίαση της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πολυγύρου που οργανώσαμε ως Δημοτική Τουριστική Επιτροπή.
📍 Πριν 2 χρόνια πήρα την πρωτοβουλία και κατέθεσα στον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Ζωγράφο μία πρόταση για να συστήσουμε δημοτική τουριστική επιτροπή (ΤΕΠ) απαρτιζόμενη από επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του Δήμου και με την προϋπόθεση να αναθέσουμε το έργο σε έναν εξιδεικευμένο επαγγελματία.
📍 Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν αλλά με πολύ προσπάθεια και δουλειά μαζί με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σιμώνη καθώς και τα μέλη τη Επιτροπής, καταφέραμε αρχικά να εξασφαλίσουμε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, τους κατάλληλους πόρους ώστε να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα. Στη συνέχεια, επιλέξαμε τον κατάλληλη επαγγελματία με πολυετή πείρα στην στρατηγική ανάπτυξης και προβολής προορισμών, την κα. Σοφία Μπουρναρζή, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουμε στα χέρια μας μία ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική ανάπτυξης και προβολής για το Δήμο μας. Και τονίζω το «ανάπτυξης» γιατί πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε και έπειτα να προβάλλουμε.
🔸 3 είναι οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής:
1]. Αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών.
2]. Ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
3]. Δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων που θα περιλαμβάνουν τόσο το παραθαλάσσιο μέτωπο όσο και τον ορεινό όγκο.
🎯 Στόχος είναι να αναδείξουμε, να προβάλλουμε και να προτείνουμε στους επισκέπτες κυρίως του παραλιακού μετώπου, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών, ποικίλες θεματικές διαδρομές που θα περιλαμβάνουν από βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες μέχρι αξιοθέατα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε κοντινή απόσταση.
✅ Ήδη κάποια έργα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, όπως η πρόσβαση στις παραλίες για ΑμεΑ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα, όπως η αίτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες. Σημαντικό είναι ότι για κάθε πρόταση υποδομής θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μελέτη βιωσιμότητας καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση τους.
👉 Και το ΤΕΠ είναι ένα μικρό παράδειγμα ότι η μεθοδικότητα, η επιμονή και η επιλογή κατάλληλων συνεργατών είναι ο δικός μου τρόπος να πετύχουμε πράγματα για τον τόπο μας και να πάμε μπροστά την Χαλκιδική μας.
Κάτι καινούριο λοιπόν ξεκινάει στο Δήμο, είμαστε στην αρχή αλλά πιστεύω ότι με τη συμμετοχή όλων, πολλή δουλειά και στοχοπροσήλωση, θα τα καταφέρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.