6 Δεκεμβρίου, 2023
Άρθρα

Ο παροξυσμός του Τούρκου και η απειλή του τουριστικού μας προϊόντος…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Μέσα στον πολεμικό του παροξυσμό ο Ταγίπ Ερντογάν και φτάνοντας τα πράγματα στα άκρα,  για πρώτη φορά ίσως  σε όλα τα επίπεδα,  που ουδείς γνωρίζει βέβαια τι θα πράξει το επόμενο χρονικό διάστημα,  δεν ήταν δυνατόν να μην βάλει στο κάδρο των διεκδικήσεων και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Χαρακτηρίζοντάς την για ακόμα μία φορά «τουρκική μειονότητα»,  που για τον ίδιο βέβαια ζει όχι μόνο στη δυτική Θράκη, αλλά  στη Ρόδο και στην Κω. Καταγγέλλοντας τη χώρα μας ότι ασκεί πιέσεις και δεν εξασφαλίζει τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες.
Μας κάνει μάλιστα και μαθήματα καλής διαγωγής και συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  ενώ είναι η πρώτη χώρα στην παγκόσμια κοινότητα που έχει τόσες καταδίκες από το ίδιο δικαστήριο. Τις οποίες δεν τις αποδέχεται.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο περίεργος και συνάμα επικίνδυνος  ρόλος τον ενταύθα ακραίων και των διαφόρων συλλόγων,  αφού πρόσφατα είχαμε αναφερθεί και στην επίσκεψη των συλλόγων μουσουλμάνων από τη Ρόδο, σε ημερίδα του πανεπιστήμιου Αδριανούπολης.
Προσπαθούν  όλους να τους κάνουν κοινωνούς  μιας συγκροτημένης πολιτικής, για να τροφοδοτούν άλλοθι και να ρίχνουν νερό στο διπλωματικό μύλο του Ερντογάν, στο κοινό αφήγημα  περί διώξεων,  θρησκευτικής ανελευθερίας, καταπιέσεων,  δίνοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από την καθημερινότητα.
Και επόμενο είναι να εκμεταλλεύεται τις κατά καιρούς δηλώσεις τους,  που μόνιμο μοτίβο έχουν να καταγγέλλουν τη χώρα μας για όλα. Χωρίς να βρίσκουν ποτέ και τίποτα θετικό,  ουσιαστικά δίνοντας την αίσθηση ότι η Ελλάδα  δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα και δεν προστατεύει όλους τους πολίτες της.
Και φυσικά από αυτούς τους πρόθυμους και συνεργάσιμους,  δεν θα διαβάσουμε ποτέ,  ούτε θα ακούσουμε έστω και μία αναφορά,  για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.
Με τους χιλιάδες φυλακισμένους, τους διωγμούς των αντιπάλων, την μη ελευθερία του λόγου, με τη  δικαιοσύνη να ελέγχεται πλήρως από τον πρόεδρο και την ανελέητη προπαγάνδα που βασίζεται κυρίως σε ψεύδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.