6 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Άρθρα Θέμα Χαλκιδικής

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Taste Halkidiki» στην προβλήτα του Νέου Μαρμαρά

Στόχος του «Taste Halkidiki» είναι να δείξει ότι η Χαλκιδική δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και τα τοπικά της προϊόντα και η κουζίνα της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην προβλήτα του Νέου Μαρμαρά το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ονομασία «Taste Halkidiki».

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 26 παραγωγοί από όλη τη Χαλκιδική παρουσιάζοντας τα εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην ευλογημένη γη της Χαλκιδικής όπως την ελιά, το ελαιόλαδο, το τυρί, το κρασί, το μέλι κ.α. Παράλληλα ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει παραδοαδικες συνταγές από σεφ της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντεμπλας δήλωσε ότι η Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος όπου παράγονται εκλεκτά προϊόντα που ταξιδεύουν τόσο στην Ελλάδα, και εξάγονται στο εξωτερικό.

Σημείωσε ότι στόχος του «Taste Halkidiki» είναι να δείξει ότι η Χαλκιδική δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και τα τοπικά της προϊόντα και η κουζίνα της.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, επισήμανε ότι το Επιμελητήριο προσπαθεί να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ένα από αυτά εντάχθηκε και το «Food Taste».

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι να διεκδικήσει επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια που θα βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Αναφορικά με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας τόνισε ότι θα συνεχιστεί πάση θυσία, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του καθώς αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής και τους τοπικούς παραγωγούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.