6 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Μάλαμα : Να στηρίξουμε την σωφρονιστική πολιτική των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

Με αντιπροσωπεία σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Κασσάνδρας συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών της αγροτικής φυλακής, των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων της. Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν όλες οι εξελίξεις σε σχέση με την λειτουργία της δομής και τις ανάγκες της, ενώ αναλύθηκαν και μια σειρά από προτάσεις για την αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος της δομής, για την αναβάθμιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, αλλά και για την εξωστρέφεια της και την σύνδεση των παραγόμενων προϊόντων της με την τοπική κοινωνία.

Οι σωφρονιστικοί λειτουργοί υπογράμμισαν ότι πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, αφενός, η επιτάχυνση των διαδικασιών μεταγωγής κρατουμένων, με το κατάλληλο πάντα προφίλ, από τις κλειστές φυλακές στις αγροτικές φυλακές, με δεδομένο ότι η ημιελεύθερη διαβίωση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικ​ά σε μια πιο ανθρώπινη και πιο αποτελεσματική σωφρονιστική πολιτική. Αφετέρου, τονίστηκε η ανάγκη ένταξης των φυλακών Κασσάνδρας σε χρηματοδοτικά εργαλεία ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να μπορέσει να εξοικονομεί ενεργειακούς πόρους και να παράγει με πιο “πράσινο” τρόπο.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, σημείωσε ότι οι αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας είναι συνδεδεμένες με το κοινωνικό κι ανθρώπινο πρόσωπο της Χαλκιδικής και μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά με την υπόλοιπη κοινωνική δραστηριότητα. Η στήριξη της δομής και των δυνατοτήτων παραγωγής της, εκτός από διεξόδους ζωής στους κρατούμενους, μπορούν να λειτουργήσουν κι ως παραγωγικό κι οικολογικό υπόδειγμα κι αυτός θα πρέπει να είναι ο συνολικός στόχος.

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.