10 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Επιμελητήριο Χαλκιδικής Οικονομία

Η μάχη της βαλίτσας

 

 

Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο, η κατοχή μιας καλής ποιότητας τσάντας είναι απαραίτητη.

 

Ευτυχώς, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από βαλίτσες και τσάντες στην αγορά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και σχέδια διαθέσιμα για να ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό και ταξιδιωτική ανάγκη.

 

Από χειραποσκευές, τσάντες μεταφοράς και σάκους μεταφοράς μέχρι σακίδια πλάτης και τροχήλατες βαλίτσες – όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας, θα μπορέσετε να βρείτε τις καλύτερες αποσκευές για τις ανάγκες σας.

 

 

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε μια βαλίτσα:

 

Το βάρος της βαλίτσας. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εισαγάγει τέλη για τη μεταφορά χειραποσκευών στο αεροσκάφος, οπότε ίσως να θέλετε να επιλέξετε μια ελαφρύτερη βαλίτσα, αν δεν πρόκειται να την παραδώσετε.

 

Το μέγεθος της βαλίτσας. Αν είστε υπερβολικός συσκευαστής, ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη βαλίτσα από κάποιον που παίρνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ελέγξτε ποιο είναι το επιτρεπόμενο όριο από την αεροπορική εταιρεία για να αποφύγετε να σας χρεώσουν υπερβολικές αποσκευές στο check-in.

 

Μια βαλίτσα που κλειδώνει είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά αν πετάτε και δεν θα την έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είναι επίσης βολική αν έχετε πολλές αποσκευές και πρέπει να τις αφήσετε κάπου όσο ψωνίζετε ή τρώτε έξω.

 

Σκεφτείτε αν η βαλίτσα σας χρειάζεται ρόδες – κάνουν τη μεταφορά της πολύ πιο εύκολη, αλλά προσθέτουν βάρος. Η πλειονότητα των ανθρώπων προτιμά τις τροχήλατες βαλίτσες, καθώς διευκολύνουν τη μεταφορά των αποσκευών σας σε αεροδρόμια & σιδηροδρομικούς σταθμούς χωρίς να επιβαρύνουν την πλάτη σας. Να θυμάστε επίσης ότι δεν διαθέτουν όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ανελκυστήρες!

 

Παιδικές βαλίτσες

 

Η αγορά παιδικών τσαντών είναι λίγο σαν την αγορά παιδικών παπουτσιών. Όλα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη.

 

 

Για τα μικρά παιδιά, αναζητήστε παιδικές βαλίτσες με χειρολαβές και λουράκι ώμου. Αυτό θα σας δώσει επιλογές για τον τρόπο μεταφοράς της, ανάλογα με το αν το παιδί σας είναι κουρασμένο ή θέλει απλώς να τη μεταφέρει το ίδιο. Μια τσάντα που είναι πολύ μεγάλη θα είναι δύσκολο να τη διαχειριστεί, αλλά θα χρειαστείτε επίσης μια τσάντα στην οποία θα χωρούν άνετα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Για τα πιο ελαφριά τους αντικείμενα ή αυτά που χρησιμοποιούν χρησιμοποιήστε τσάντες χιαστί που τους εξασφαλίζουν καλή υποστήριξη στο σώμα τους και μπορούν να έχουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα πάντα άμεσα διαθέσιμα.

Μπορείτε να αγοράσετε βαλίτσες στα περισσότερα πολυκαταστήματα ή σε ειδικούς σε θέματα αποσκευών. Οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουμε αποσκευές τόσο συχνά, οπότε θέλετε να τις επιλέξετε σωστά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.