25 Σεπτεμβρίου, 2022
Top News Άρθρα Θέμα Χαλκιδικής

Η γαστρονομική άνοδος της Χαλκιδικής ευκαιρία για αύξηση του τουρισμού…

Ολοκληρώθηκε το taste Halkidiki στον προβλήτα του Νέου Μαρμαρά

Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου

Η κυρίαρχη άποψη θέλει τη Χαλκιδική να είναι η αγαπημένη όλων για τις χρυσαφένιες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της. Όμως, ο τουριστικός νομός που αποτελεί αγαπημένο προορισμό Θεσσαλονικιών αλλά και ξένων επισκεπτών, έχει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα: τη γαστρονομία του.

Και σ’ αυτήν ακριβώς επένδυσε το 2ο Taste Halkidiki του οποίου η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία, με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών παραγωγών που κέρασαν τις λιχουδιές τους ντόπιους και επισκέπτες και παρουσίασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

 

Ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, κρασί, αλλά και εκλεκτά κρέατα κρέατα ήταν τα προϊόντα που κυριαρχούσαν, με τον κόσμο να συρρέει παρά τον καυτό ήλιο και να δοκιμάζει τις τοπικές γεύσεις.

Επίσης, τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης μαγείρεψαν νόστιμα φαγητά, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν τα εδέσματά τους.Δήμαρχος Σιθωνίας: Ευλογημένος τόπος η Χαλκιδική

Στην εξαιρετική ποιότητα των τοπικών προϊόντων που αποτελούν με τη σειρά τους ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Χαλκιδικής στάθηκε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

“Η Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος που παράγει εν αφθονία τα πάντα, κάτι που εμπλουτίζει τα καταστήματα εστίασης”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.