Άρθρα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο 35ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, στη Ρίγα της Λετονίας 

Στη Ρίγα της Λετονίας για το 35ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος βρέθηκαν η Συμπρόεδρος, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, ο Οργανωτικός Γραμματέας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Δομήνικος Κ. Χρυσίδης και οι Συνεκπρόσωποι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, Μιχάλης Μπάκας και Θάλεια Ρούσσου, εκπροσωπώντας τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στις εργασίας που κράτησαν 3 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Παρέμβαση του Ηλία Παπαθεοδώρου στο 35ο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πρασίνων

Κρίσιμες συζητήσεις για την ενεργειακή – κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Παρέμβαση από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, Οργανωτικό Γραμματέα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη συζήτηση της ολομέλειας. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα είναι η 🌻Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Είναι η κληρονομιά μας προς τα παιδιά μας. Είναι αυτό που μας κρατά υγιείς εν σώματι και πνεύματι. Παρότι η προσφορά του περιβάλλοντος στον άνθρωπο είναι ανυπολόγιστης αξίας, οι δράσεις του ανθρώπου προς το περιβάλλον είναι συχνά καταστροφικές.

Δεν θα μιλήσουμε για κλιματική αλλαγή, για ρύπανση, για μόλυνση από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Θέλουμε μόνο να σκεφτείτε αυτό:
📌Κάθε τρία δευτερόλεπτα, ο πλανήτης χάνει δασική έκταση που αντιστοιχεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.
📌Πάνω από 47 εκατομμύρια στρέμματα δάσους – περιοχή μεγαλύτερη από τη Δανία – χάνονται κάθε χρόνο.
📌Σχεδόν το 80% των παγκόσμιων λυμάτων απορρίπτεται στους ωκεανούς και τα ποτάμια χωρίς επεξεργασία.
📌Οι υγρότοποι, που αποστραγγίζονται προς όφελος της γεωργίας, παρουσιάζουν μείωση κατά 50% από τον περασμένο αιώνα και περίπου 87% τα τελευταία 300 χρόνια.*
*Στοιχεία ΟΗΕ.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

🚲Ποιο είναι το μόνο μεταφορικό μέσο που όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο λιγότερη ρύπανση προκαλείς; Μα φυσικά το ποδήλατο που γιόρτασε στις 3 Ιουνίου! Δείτε ΕΔΩ το βιντεάκι που ετοίμασε ο Δομήνικος Χρυσίδης, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Διαβάστε ΕΔΩ τις θέσεις μας για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Κ. Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δ. Πολιτόπουλος στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκαν οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κ.κ. Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δημήτρης Πολιτόπουλος προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα εν όψει της θερινής περιόδου. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ για την ΕΚΕ

Πόσο αγνές είναι οι προθέσεις των εταιρειών να προσφέρουν πραγματικά στην κοινωνία από τα υπερκέρδη τους; Μήπως όλα γίνονται για το θεαθήναι και την αποφυγή φορολόγησης; Πόσο ανοιχτοί ή επιφυλακτικοί πρέπει να είμαστε απέναντι στα CSR reports που τελικά απλά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα για το greenwashing; Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Συμπροέδρου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

 

Η χωματερή στο φράγμα της Μονής Πιθαρίου στη Μυτιλήνη

Τι συμβαίνει με την παράνομη χωματερή στο φράγμα της Μονής Πιθαρίου στη Μυτιλήνη; Ο 🌻Μιχάλης Μπάκας, Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μιλά στην ΕΡΑ Αιγαίου για την απαράδεκτη εικόνα που δημιουργείται σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού η οποία εκτός από το φυσικό κάλλος, διαθέτει πολλές καλλιέργειες οπωροκηπευτικών που ποτίζονται μέσω του φράγματος. Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη. Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου μας.

Δες τον τουρισμό αλλιώς: Εκστρατεία ενημέρωσης από τους Οικολόγους Πράσινους

Δ. Χρυσίδης, Χ. Ευθυμιάτου: Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στη Νάξο για τη βιώσιμη μετάβαση του τουρισμού. Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου μας. Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχωρήσαμε στην AEGEAN VOICE.

Ο 🌻Φώτης Μπίμπασης στην Αυγή: Προσωπικός βοηθός για όλες τις ηλικίες, χωρίς εξαιρέσεις! Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του.

 

Με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη Βουλή διεκδικούμε πολλά περισσότερα! Μάθε, Δράσε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.