10 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ σε Κουτσούμπα: «Εδώ μέσα έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι και ακόμη δεν έχουμε βαρέα και ανθυγιεινά» (VIDEO)

Συνάντηση με τους εργαζόμενους ΑΧΕΠΑ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Οι υγειονομικοί πήραν τον λόγο και παρέθεσαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. «Εδώ μέσα έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι και ακόμη δεν έχουμε βαρέα και ανθυγιεινά. Ζητάμε επιστροφή των δώρων, επίδομα αδείας επιτέλους και αύξηση που έχουμε 14 χρόνια να πάρουμε. Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω», ήταν μερικά από όσα επισημάνθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα ζητήματα που δυσχεραίνουν το ήδη δύσκολο έργο τους και τόνισε πως είναι στο πλευρό τους. Αναφερθείς χαρακτηριστικά στις επικουρικές συμβάσεις, ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν αορίστου χρόνου καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι «βρίσκονται σε ομηρία για αρκετά χρόνια ενώ επιτελούν σπουδαίο έργο».

Όσον αφορά το ζήτημα των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο κ. Κουτσούμπας προέτρεψε τους εργαζόμενους να «πιέσουν γιατί είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Τελείωσε αυτή η ιστορία. Εμείς εξαρχής είχαμε πει ότι δεν είναι σωστός ο διαχωρισμός των εργαζομένων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αμφιθέατρο ο ΓΓ μίλησε και για το ραγδαίο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και το τεράστιο βάρος της «αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης», τονίζοντας πως «ο πραγματικός ιός είναι ο καπιταλισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.