11 Αυγούστου, 2022
Δελτίο Τύπου Επιμελητήριο Χαλκιδικής Θέμα Χαλκιδικής

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Παρουσίαση δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Προβολής και Προώθησης, Γεωργοδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ταχ. Δ/νση: 26ης Οκτωβρίου 64

Ταχ. Κώδικας: 546 27

Τηλέφωνο: 2313 330 306

Email: info@agromacedonia.gr

Web: www.agromacedonia.gr

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συν-διοργανώνουν συνάντηση εργασίας, για την γνωστοποίηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων -προβολής και προώθησης γεωργοδιατροφικών προϊόντων, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας, στις 29 Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η ομάδα έργου του φορέα, θα προβούν σε ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, για την συμμετοχή τους, στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εύρος των γεωργοδιατροφικών προϊόντων που μπορούν να τύχουν προβολής και προώθησης καλύπτουν όλο το φάσμα των παραγομένων προϊόντων. Αναλυτικότερα οι χώρες στόχοι είναι η Γερμανία, η Σουηδία και η Ιταλία για το πρόγραμμα με τίτλο Sustainable European food and wine from the Mediterranean και ακρωνύμιο SUSTEM, το οποίο είναι τριετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 4.134.435€, εκ των οποίων το 1.346.713€ ανήκει στην ΑΣ-ΠΚΜ, για να διαχειρισθεί τις ανάγκες των δράσεων του έργου.

Οι ομάδες προϊόντων που υποστηρίζει είναι οι εξής:

– Ελιά και Ελιά ΠΟΠ (Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής)- Ελαιόλαδο ΠΟΠ (Γαλανό Μεταγγίτσιου Χαλκιδικής και Αγουρέλαιο Χαλκιδικής),

– Τυροκομικά ΠΟΠ (φέτα, κασέρι, μπάτζος, μανούρι, κεφαλογραβιέρα),

– προϊόντα ζωικής προέλευσης (αυγά, μέλι, διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα εκτός από βούτυρο κ.λπ.)και Γιαούρτι,

– Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά νωπά ή επεξεργασμένα (Δημητριακά και ρύζι, Χυμοί φρούτων, Ψωμί, ζαχαροπλαστεία, κέικ, είδη ζαχαροπλαστικής, μπισκότα και άλλα είδη αρτοποιίας)

– Οίνος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Γουμένισσα, Νάουσα, Πλαγιές Μελίτωνα) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Άθως, Επανομή, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Νέα Μεσημβρία, Πέλλας, Πιερίας, Πλαγιές Βερτίσκου, Πλάγιες Πάικου, Σερρών και Χαλκιδικής) και Τσίπουρο Μακεδονίας.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο EXPERIENCE EU έχει ως χώρες στόχο την Κίνα, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ, είναι τριετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 2.580.918,51€, εκ των οποίων οι 929.673,54 € αντιστοιχούν στην ΑΣ-ΠΚΜ για την υλοποίηση των δράσεων του έργου.

Τα προϊόντα που υποστηρίζει είναι τα κάτωθι:

– κρασί, ξύδι, μπύρες,

– ελιές, ελαιόλαδο,

ψάρια, οστρακοειδή,

– καφές, τσάι,

– δημητριακά,

– είδη ζαχαροπλαστικής, ζάχαρη και κακάο

– γαλακτοκομικά προϊόντα,

– κρέας.

Με εκτίμηση,

ο Πρόεδρος,

της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Κωνσταντίνος Κιλτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.