10 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

10/06/2022

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και «Γ. Παπανικολάου» συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

          Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Αριστοτέλους κινητά συνεργεία αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα ενημερώνουν το κοινό από τις 09:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αίμα.

          Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΑ και τα πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα βραβεύσουν τους Συλλόγους-Σωματεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον τομέα της αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια. Η εκδήλωση στοχεύει στο να τιμηθούν οι άνθρωποι που στηρίζουν τον θεσμό της αιμοδοσίας και προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους έμπρακτα και ουσιαστικά. Συνολικά θα βραβευθούν περίπου 35 Σύλλογοι-Σωματεία.

          Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ομάδα Κρουστών «Κρουστωδοί» του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Βασ. Όλγας 198- 546 55 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2313 319776, 2313 319817
E-mail: press@pkm.gov.gr
presspkm@gmail.com

Δείτε τα Δελτία Τύπου στην ιστοσελίδα www.pkm.gov.gr
Facebookwww.facebook.com/pkmakedonias
Twitter: twitter.com/PKMakedonias

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.