2 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Ε. Μπαχαρίδη – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑ: Με εκδικητική απόφαση του Μαξίμου οι υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή ενώ οι μάσκες «έφυγαν»

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

 

«Από 1η Ιουνίου έχουν ανασταλεί όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για την πανδημία. Τα δε κρούσματα σε αναλογία με τους θανάτους δείχνουν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν συνάδει με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά των νησιών λόγω τουριστικής περιόδου, αλλά και το «ΑΤΤΙΚΟΝ» εκπέμπουν SOS!

 

Η κατάσταση παραμένει άκρως δραματική, ιδιαίτερα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας, όπου πλέον καθημερινά οι Ενώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις που παρατηρούνται (σ.σ. αυξάνονται τα ράντζα, δεν υπάρχουν μηχανήματα κοκ), ενώ επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην έλλειψη προσωπικού.

 

Ως εκ τούτου η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ θέτει το εξής καίριο ανθρωπιστικό ερώτημα: Τώρα που η covid-19 δείχνει με τη μετάλλαξη «Ο» να έχει εξασθενίσει, η κυβέρνηση γιατί δεν χρησιμοποιεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τελούν σε αναστολή;

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατά εκδικητικά τους υγειονομικούς που δεν πειθάρχησαν και δεν υποτάχθηκαν στις βουλές της. Όπως είχε πολλάκις τονίσει ο πρόεδρος του ΕΛΑ άπαντες εμβολιασμένοι και μη θα έπρεπε να τηρούν το πρωτόκολλο των μέτρων προστασίας και να υποβάλλονται σε δύο rapid test ανά εβδομάδα προκειμένου πραγματικά να μην θέτουν τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα έτσι, δεν θα οδηγούνταν απάνθρωπα και αντισυνταγματικά σε πλήρη εξαθλίωση και φτωχοποίηση οι υγειονομικοί που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η υποκρισία και η εκδικητικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.