Δ. Κουτσούμπας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο ΑΧΕΠΑ – Ψέμα η αρμονική συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (VIDΕΟ)

«Οι υγειονομικοί δίνουν μια μεγάλη μάχη μέσα σε βάρβαρες εργασιακές συνθήκες. Πραγματικά είναι ηρωική η προσπάθειά τους». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ
Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κουτσούμπας κατέφθασε στο ΑΧΕΠΑ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και εν συνεχεία συνομίλησε με εργαζόμενους, ακούγοντας τα προβλήματά τους και καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης στα υγειονομικά ζητήματα.
«Τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό – Η κατάσταση θα χειροτερέψει»
«Κατά την επίσκεψή μας εδώ στο ΑΧΕΠΑ, τόσο στη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και του σωματείου εργαζομένων, εντοπίσαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τόσο σε γιατρούς σε πολλές ειδικότητες, όσο και σε νοσηλευτές. Είναι γεγονός που θα χειροτερέψει από τις συνταξιοδοτήσεις αρκετών γιατρών και νοσηλευτών αλλά και από το ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, πράγμα απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Συνεχής υποχρηματοδότηση του ΑΧΕΠΑ και άλλων δημόσιων νοσοκομείων»
Μάλιστα τόνισε πως η αρμονική συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι ένα «παραμύθι που έχει καταρρεύσει από την αρχή της πανδημίας». Όπως επεσήμανε: «Ο ιδιωτικός τομέας ουσιαστικά δίνει τεράστια κέρδη στους μεγάλους ιδιώτες επιχειρηματίες, ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα υγείας φυτοζωεί με ελάχιστη χρηματοδότηση. Οι επιλογές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής ακόμα περισσότερο είναι η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας. Έτσι μεταφράζεται για παράδειγμα η συνεχής υποχρηματοδότηση και του ΑΧΕΠΑ και άλλων δημόσιων νοσοκομείων».
Ενώ όσον αφορά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στάθηκε στα προγράμματα επικουρικών συμβασιούχων, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι «βρίσκονται σε ομηρία για αρκετά χρόνια ενώ επιτελούν σπουδαίο έργο».