Δελτίο Τύπου Επιχειρηματικότητα Κοινωνία Πολιτισμός

Brepols Publishers: Γιορτάζουν τα δέκα χρόνια λειτουργίας τους με νέα γραφεία στην Πυλαία!

Το παράρτημα των ακαδημαϊκών εκδόσεων Brepols στην Ελλάδα γιορτάζει την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 τα 10 χρόνια λειτουργίας του, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη μετεγκατάσταση των γραφείων τους στον χώρο «Liolios Business Center» στην Πυλαία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Πρόκειται για τον διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο -τα γραφεία ιδρύθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2012- ο οποίος ανέπτυξε πρωτοποριακές διαδικασίες επιμέλειας και προετοιμασίας των βιβλίων του για έκδοση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (e-book). Οι συγκεκριμένες διαδικασίες υποστηρίζονται από τεχνολογίες αιχμής και πραγματοποιούνται από μια άρτια εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη συντακτική ομάδα φιλολόγων, αρχαιολόγων, ιστορικών τέχνης και ιστορικών. Ένα ειδικό τμήμα προγραμματιστών αναπτύσσει, ταυτοχρόνως, πρωτοποριακά προγράμματα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργεί καινοτόμο λογισμικό, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του εκδοτικού τομέα.

Η ομάδα των εικοσιπέντε υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται στενά και σε καθημερινή βάση με τους συναδέλφους της στα κεντρικά γραφεία του Βελγίου, προετοιμάζοντας μαζί την Brepols για την είσοδό της στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που κυριαρχεί τόσο στον ακαδημαϊκό κόσμο όσο και στον χώρο των εκδόσεων.

Τα νέα γραφεία, μάλιστα, στην Πυλαία αποδεικνύουν έμπρακτα την επιτυχή συνεργασία του παραρτήματος των ακαδημαϊκών εκδόσεων με τα κεντρικά γραφεία στο Βέλγιο.

Περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία Brepols Publishers:

Ο εκδοτικός οίκος Brepols δημοσιεύει κυρίως ακαδημαϊκές έρευνες παγκόσμιου βεληνεκούς και αναγνώρισης σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία, την αρχαιολογία, τις τέχνες, τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, συμπεριλαμβανομένων κριτικών εκδόσεων κειμένων της λατινικής και της ελληνικής γραμματείας. Τα βιβλία και τα ακαδημαϊκά περιοδικά του εκδίδονται υπό τις επωνυμίες Brepols, Corpus Christianorum και Harvey Miller σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (e-books), ανταποκρινόμενα συχνά και στις ανάγκες της Ανοιχτής Πρόσβασης. Επιπλέον, οι εκδόσεις Brepols φιλοξενούν διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις δεδομένων στην πλατφόρμα τους BREPOLiS.

Η εταιρεία Brepols ιδρύθηκε στην πόλη Turnhout (Βέλγιο) το 1796 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 65 υπαλλήλους, εκδίδοντας πάνω από 300 βιβλία και ακαδημαϊκά περιοδικά ετησίως. Διαχειρίζεται παράλληλα και 40 εξειδικευμένες βάσεις δεδομένων, τις οποίες διαθέτει στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, στα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια αλλά και ερευνητικά κέντρα του κόσμου.

Η τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων του εκδοτικού οίκου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 στον χώρο «Liolios Business Center» στην Πυλαία.

Η επίσημη σελίδα της εταιρείας Brepols: https://www.brepols.net/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.