Δελτίο Τύπου Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ 2022 – Επεράσαμε όμορφα | Από ομονοίης τα μεγάλα έργα | Η ισχύς εν τη ενώσει

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: 2η Έκθεση Βιβλίων, E-book και Audiobook Συγγραφέων του ΣΠΕΚ στην Αθήνα με Συνοπτική Παρουσίαση των Έργων τους

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, με ένθερμες συμμετοχές, εκλεκτές και αγαπημένες παρουσίες πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Σπίτι της Κύπρου, στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η “2η Έκθεση Βιβλίων, E-Book και Audiobook των Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με συνοπτική παρουσίαση των έργων τους” την Τρίτη 14/6/2022, 14:0021:00. Παρουσιάστηκαν 28 εκλεκτοί συγγραφείς του ΣΠΕΚ από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια και 64 λαμπρά έργα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Πρόκειται για πολυτελείς, σύγχρονες έντυπες εκδόσεις ποίησης, πεζογραφίας (μυθιστορήματα, διηγήματα, αφηγήματα), δοκιμίων, χρονογραφημάτων, θεάτρου, οδοιπορικών, ιστορικών μελετών, παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, αλλά και αντίστοιχης θεματολογίας υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές εκδόσεις, eBook και Audiobook, οι οποίες προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου www.cultural-association.org. Παράλληλα, νέες και νέοι από την «Πτέρυγα Νέοι ΣΠΕΚ», απήγγειλαν έργα τους, με τα οποία συμμετέχουν στις ανθολογίες του ΣΠΕΚ, για τον Γιάννη Ρίτσο, την Κική Δημουλά και τον Τάσο Λειβαδίτη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και θερμό χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κύριος Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, κύριος Γεώργιος Συλλούρης, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, κύριος Δημήτρης Μανιατάκης, η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, κυρία Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, η λογοτέχνιδα – στιχουργός – παραγωγός κυρία Άννα Μπιθικώτση, ο συνθέτης – τραγουδοποιός κύριος Κώστας Νικολόπουλος, η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Έλενα Χρονά και πλήθος εκλεκτών επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.

Ο οικονομολόγος Ιωάννης Ρουκάς και οι μουσικοί Δήμητρα Ντουρουντά και Θεόδωρος Χοχτούλας χάρισαν ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης για την Ελλάδα και την Κύπρο μας. Στο πιάνο η κυρία Δήμητρα Ντουρουντά, στην κιθάρα ο κύριος Θεόδωρος Χοχτούλας, στο τραγούδι ο κύριος Ιωάννης Ρουκάς. Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Ελένη Χρονά.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου κυρία Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ και Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης ευχαρίστησαν θερμά τον άξιο οικοδεσπότη της βραδιάς, εκπρόσωπο του Σπιτιού της Κύπρου, Λειτουργό κ. Τάκη Βοΐλα και τη Λειτουργό κυρία Άντρη Χρυσάνθου, ενώ παράλληλα κατέθεσαν την ευγνωμοσύνη τους στον εξοχότατο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κενεβέζο και στον Πρόεδρο της ΟΚΟΕ Γεώργιο Συλλούρη για την αμέριστη στήριξη.

ΕΔΩ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ δελτίο τύπου και πλήρες φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση καθώς και βίντεο χαιρετισμών, ομιλιών και παρουσιάσεων.

 

ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ 6 VIDEOS

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.