3 Οκτωβρίου, 2023
Top News Υγεία

Αρθροσκόπηση ώμου – Η σωστή απόφαση δεν είναι πάντα εύκολη στη λήψη

Αρθροσκόπηση ώμου: Η αρθροσκόπηση ή η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική «κλειδαρότρυπα», επιτρέπει στον χειρουργό ορθοπεδικό https://www.grigoriosavramidis.gr/ να εξετάσει την άρθρωση του ώμου, να κάνει ακριβή διάγνωση και να αντιμετωπίσει την πάθηση με μια επέμβαση που απαιτεί πολύ μικρές τομές στο δέρμα. Χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένα όργανα που εφαρμόζουν στις μικρές τομές του δέρματος και οπτικοποιούν τον ώμο χρησιμοποιώντας μια κάμερα. Επειδή αυτή η τεχνική διαταράσσει την άρθρωση του ώμου λιγότερο από την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μικρότερη και η ανάρρωση πιο ομαλή από ότι με την «ανοικτή χειρουργική επέμβαση».

Η χειρουργική επέμβαση αλλά και η αρθροσκόπηση στον ώμο πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη επειδή ο ώμος είναι η πιο περίπλοκη άρθρωση στο σώμα. Αντί για μία μόνο άρθρωση, ολόκληρο το σύνολο των μυών, των νεύρων και των αρθρώσεων που εμπλέκονται στην κίνηση των άνω άκρων ονομάζεται σύμπλεγμα ώμων.

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αρθροσκόπηση ώμου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%85 :

 

Παθήσεις του μυοτενοντίου (στροφικού) πετάλου

Πρόσκρουση ώμου

Εξαρθρήματα ή αστάθεια του ώμου

Σχισίματα χόνδρου ή επιχειλίου

Βλάβες SLAP

Βλάβες του Bankart

Χαλαρά σωματίδια στην άρθρωση

Ασβεστώδης τενοντίτιδα

Λοιμώξεις

Τενιοπάθεια δικεφάλου

Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με τη διάγνωση και το σχέδιο πριν προχωρήσετε στη επέμβαση. Η ιατρική γίνεται  ολοένα και πιο περίπλοκη, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνα σας πριν προχωρήσετε. Η εύρεση του κατάλληλου ειδικού μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για την εύρεση ενός καλού γιατρού, του καλύτερου ορθοπεδικού χειρουργού και του σωστού ειδικού για τη αντιμετώπιση του προβλήματος σας.

Καθώς πολλοί από τους ασθενείς που έχουν υποστεί κάποια χειρουργική επέμβαση είχαν μη ικανοποιητικά αποτελέσματα, η χειρουργική επέμβαση ώμου συχνά περιλαμβάνει πολλές διαδικασίες, και όχι μόνο μία, επειδή οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πόνο στον ώμο που μπορεί να οφείλετε σε πολλούς λόγους. Η ικανότητα διάγνωσης και θεραπείας πολλαπλών περιοχών παθολογίας είναι μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των σύγχρονων προηγμένων τεχνικών αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου. Ωστόσο, αυτές οι προηγμένες τεχνικές εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους περισσότερους ορθοπεδικούς χειρουργούς ώστε να αποδώσουν αξιόπιστα, οδηγώντας σε σημαντική διαμάχη σχετικά με την καλύτερη προσέγγιση και αυξημένες επιπλοκές για τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της καμπύλης μάθησης για τους χειρουργούς. Με βάση την πολυπλοκότητα του ώμου, η αρθροσκόπηση ώμου έχει μια απότομη καμπύλη εκμάθησης.

Μόλις είστε άνετοι με τη διάγνωση, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον καλύτερο χειρουργό για εσάς προσωπικά. Η αποφυγή χειρουργικών λαθών ξεκινά πολύ πριν φτάσετε στο χειρουργείο. Βεβαιωθείτε ότι ο χειρουργός σας έχει μεγάλη εμπειρία και δεξιότητα στην εκτέλεση της συγκεκριμένης διαδικασίας που εξετάζετε.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην ιατρική σας φροντίδα. Κάντε πολλές ερωτήσεις και διατηρήστε μια υγιή δόση σκεπτικισμού μέχρι να αισθανθείτε πλήρως άνετα με το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας. Λίγη έρευνα και εργασία εκ των προτέρων θα σας επιτρέψουν να φτάσετε πιο αξιόπιστα στην ανώδυνη λειτουργία που θέλετε μετά την επέμβαση στον ώμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.